Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vasárnapi levest - kipróbált...

Vasárnapi levest - kipróbált receptet - tudtok ajánlani?

Figyelt kérdés

Keresek a vasárnapi ebédhez kipróbált levesreceptet. A problémám, hogy egyrészt csak ketten vagyunk a férjemmel, és nem túl nagyétküek vagyunk, másrészt semmiféle lisztes vagy keményitös süritést nem szeret egyikünk sem. Ezen kivül jó lenne, ha nem túl sok mindenböl állna.

Eddig a legtöbbször húsleves, gombaleves, ragulevesek, vegyes zöldségleves szokott lenni.

Elöre is köszönöm a segitségeteket.

2012. jan. 27. 19:31
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, a variálást már eléggé unjuk. Ezért kérdeztem, hogy van-e valakinek olyan receptje, amit nem ismerek és könnyü leves.

De hétköznapra ebédre igen jó ötleteket kaptam.

Mindenkinek köszönöm mégegyszer.

2012. jan. 29. 22:10
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
A családban nagy siker anyu kolbász-levese, mindenki imádja. Nem túl bonyolult, de habarás van benne. Az alapja egy sima krumpli-leves, amibe kolbász karikát főz, behabarja tejfölösen majd kemény tojást és kukoricát tesz. Egy plusz fűszer van, amit még használ, a tárkony. Az a pár plusz hozzávaló egészen ünnepi fogássá varázsolja, ezért általában hétvégén szoktuk elkészíteni.
2012. febr. 1. 18:29
 13/20 anonim válasza:
Suhantott leves: 10dkg szalonnát süss üvegesre, ezen dinsztelj meg egy fej felaprított hagymát. Szórj rá egy ek. pirospaprikát, 1,5-2 liter vizet önts hozzá, ízlés szerint ételízesítő vagy só és forrald fel. Ha forr tegyél bele 12 dkg tarhonyát, egy ek tejfölt. Ha megfőtt a tészta szórj bele egy kevés petrezselymet és már kész is. Nagyon egyszerű, mi nagyon szeretjük!
2012. febr. 11. 22:42
 14/20 A kérdező kommentje:
Nektek is köszönöm a receptet.
2012. febr. 12. 12:59
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

A minestrone nevű olasz zöldséglevest ismered? Nem olyan, mint a "hazai" zöldséglevesek, kicsit mediterrán jellegű, és kifejezetten könnyű fogás.

Itt van néhány recept hozzá, próbáld ki a legszimpatikusabbat. :)

[link] (Ebből mondjuk én kihagynám a szalonnát, hogy még könnyebb legyen.)

[link]

[link]

Sajnos nem próbáltam még őket (a párom elszánt ragadozó, csak magamnak pedig nem éri meg elkészíteni...), de biztos vagyok benne, hogy ha nem is ezek között, de találsz a neten Nektek megfelelő minestrone receptet. :)

2012. febr. 13. 19:20
 16/20 A kérdező kommentje:

Köszi, ezek pont olyanok, amiket keresek, nagyon-nagyon köszönöm!!!

Sajnos csak egyszer tudok zöld kézet adni!

2012. febr. 13. 21:50
 17/20 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen, örülök, hogy segíthettem. :)
2012. febr. 14. 00:03
 18/20 e-ditta ***** válasza:
Én is találtam több jó receptet is!
2012. márc. 25. 20:38
 19/20 anonim ***** válasza:
tényleg vannak új ötletek is:)
2012. máj. 13. 13:57
 20/20 anonim válasza:
paradicsom leves betűtésztával, frankfurti leves, sárgaborsó leves, zöldségleves,
2012. máj. 31. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.