Hogy csináljátok a vadast? Mindenhol csak olyan receptet találok, ahol nem "húsleves alaposan" csinálja. De én úgy szeretném.
Figyelt kérdés
2012. jan. 27. 18:28
1/6 anonim válasza:
Megfőzöd a marhahús-levest, legalább 3* annyi zöldséggel, mint ha nem vadasnak főznéd;
Kevés zsíron 2 evőkanál cukrot megolvasztasz;
Bele töröd /nekem van "békebeli krumplinyomóm"/ a zöldséget felereszted levessel
Mustár, tejföl. babérlevél, őrölt bors mehet bele ízlés szerint;/esetleg pár csepp citromlé is/
Beleszeleteled a húst, és hagyod egy napig érni;
Spagettivel, vagy zsemlegombóccal tálalod.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszi
2012. jan. 27. 18:59
3/6 anonim válasza:
qkker leirta a módszert, nekem egyedül a spagetti nem jönne be hozzá, nálunk a legtöbbször zsömlegombóc van hozzá, vagy esetleg csötészta, de ez izlés és szokás kérdése.
5/6 anonim válasza:
Én kicsit másként készítem. Addíg,hogy megfőzöm a jól bezöldségelt húslevest,ok.A húst felszeletelem,félre teszem. Serpenyőben apróra vágott hagymát pirítok,megszórom liszttel, rá egy kiskanál cukrot teszek,együtt pirítom kicsit, majd elzárom a gázt. Akkor mustárt adok hozzá,és a villával összetört zöldségeket,majd ismét meggyújtom a gázt,és annyi húslevessel engedem fel,hogy kb elég sűrű legyen,ekkor babérlevelet teszek hozzá,főzöm egy-két percig.Babérlevél ki,botmixerrel összeturmixolom.Ez után tejföllel behabarom(lisztes habarásról van szó),ekkor már a húst is visszateszem,és húslevessel beállítom a megfelelő sűrűségét.Kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!