Mindig leragad a piskóta, pedig vajazom meg lisztezem a formát? Miért?
olvaszd meg a vajat és ecsettel kend ki a formát, majd gyorsan hűtsd le, és úgy szórd liszttel
nem minden vaj vizes...sőt a legtöbb tejes alapú, de tökmindegy, ennek semmi köze hozzá
és ha gondolod egy evőkanállal csökkentsd a cukor mennyiségét, az nem szentírás :)
Gyümölcstortaformába nehogy sütőpapírt tegyél! Akkor fix, hogy nem lesz hullámos, hanem helyette gyűrött nonfiguratív...
Esetleg a középső kör részére vághatsz egy pont akkora formát, de általában nem az a része szokott leragadni.
Hanem a hullámok, vagy az alatt a forma legalsó sávja. Esetleg egy 1 centi széles körcsíkot vághatsz oda, talán jelent valamit.
A vajat felejtsd el, zsírozd. Hogy mindenhova jusson, s vékony lisztréteget rá. De akárhogy bezsírozod, akkor is szeret beragadni, ez a tortaforma ilyen.
Már hogyha a legfinomabb könnyű piskótatésztát sütöd benne. Ez van.
Ha megsült, akkor a hullámos részem óvatosan kést húzz végig benne, majd a késsel az alsó sávban is húzz végig, érzed hogy hol ragad, ott óvatosan.
Őseim mindig vizes konyharuhát tettek kis időre a forró tepsi/forma aljára úgy leborítva, és úgy szedték ki. de én nem szeretem ezt a módszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!