Miért állítják azt hogy patkányhús van a Mekis kajában?
A sütikben is van minden.
És mindenütt. Ha nagyüzemi kaját eszel, az nem tiszta. Viszont higiénikus - abban az értelemben, hogy biztosan nem leszel beteg, nem terjeszt mérgezést. Aki tiszta ételre vágyik, az készítse magának - bár nem hiszem, hoyg nekiállsz lisztet őrölni. Esetleg a kóser dolgok közt lehet keresgélni, azok szigorú körülmények között készülnek.
Ellenőrzik, hogy nem terjeszt mérgezést, vagy betegséget. És azt is, hogy a szennyezőanyagok (veréb, egér, sár, vegyszer, patkány, papír, kó, kenőolaj, mogyoró...) mennyisége határérték alatt van. Abszolút nullára lehetetlen leszorítani.
Nagymamád amit maga vág le - azt megeheted.
A csibeburger, a marhaburger, a virsli, a halrudacska, a pipifasírt, a parízer - ez mind "patkányhús" úgymond. Nem patkányból készül - láttál már tenyészpatkányfarmot? - nem - hanem "bármi" lehet benne. Az a biztos, amikor egyben elhozol egy nagy marhacombot a hentestől, s te magad megdarálod. Abban az van, amit te teszel bele.
De ne zavarjon, én is szeretek mekizni. Oda végülis nem jóllakni mégy, hanem barátkozni, nem?
Igen jól mondják, hogy csak abban lehetsz biztos hogy nincs benne semmi, amit te magad tertmelsz, vágsz le.
Pl az egyik ismerősöm egy ütletlánc csemege pultjában dolgozik, ahol előre szeletelik a felvágottakat.Ami már eladhatatlan meg látszik hogy több napos, azt viszik át a hentes pultba és ott bele darálják a húsba. :S
Amikor ezt meghallotam megfogattam hogy soha nem veszek többet darált húst, inkább veszek darálót és ledarálom magam.
Aztán rájöttem hogy eddig is azt ettem és nem volt tőle bajom, akkor ezek után sem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!