Lesütött hagymát rakhatok fagyasztóba?
Olyan gondom van,hogy a párom nem bírja a hagyma szagát ha frissen fel van szeletelve és sütöm.Ezért arra gondoltam,amikor nincs itthon sütök egy nagy adagot és amikor kihült lezacskózom és lefagyasztom,és ha eszembe jut esetleg hagymásat készíteni(pl.Gulyásleves,mert azt imádja),csak kiveszem a fagyasztóból,gyorsan kiolvasztom és mivel ilyenkor már nincs az a tömény szaga,elkészítem ezeket az ételeket.Akkor is bátran,amikor itthon van.
Vagy nem lehet sütés után a hagymát fagyasztani?
Nem tudom, hogy fagyasztani lehet-e, de én évek óta úgy szoktam, hogy egyszerre több kg hagymát megpiritok - mert a lakásból nehezen megy ki utána a szaga- , és utána kisebb csavaros tetejü üvegekbe teszem. Kevés olajat öntök a tetejére, hogy ellepje, és úgy zárom le még forrón. Ha megkezdek egy üvegnyit, akkor utána a hütöben tárolom. Mielött kiszedek belöle, leöntöm az olajat róla (de félreteszem), és utána visszatöltöm a tetejére. Igy hütöben pár hétig eláll a megkezdett üveg. Ezért jobb kisebb üvegekbe tenni, mert ha tovább tartom megbontva, akkor esetleg megromlik.
Ha gondolod, próbáld ki te is, igy még egyszerübb is, mint fagyasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!