Szarvascombból mit és hogyan?
Már próbált egyszerű receptre lenne szükségem.
Köszönöm!
A szarvas hús száraz. 2-3 napra pácold be. Tüzdeld meg szallonával fokhagymával. Majd szeletelj fel vöröshagymát ,sárgarépát, fehérrépát, fokhagymát ,erre tegyél vörösbort .áztasd be a szarvascobot. Pácolás után a szarvas húst nagyon lassú tüzőn kell sütni..Először minden oldalára serpenyőben süss kérget.. Alufolia alatt 150C -on 2-3 óra . Erre azért van szükség mert igy lassan fog sülni a hús és nem lesz száraz. Ha már átsült belüröl akkor vedd le foliát és kb 30-40 perc alatt piritsd meg. Vedd a hőfokot 170 C -ra .
A pácba és a húsra nem kell só mert kiszivja a hús nedvet a húsból. Sütés előtt kell sózni,bórsozni.
Véleményem:
Vadhúst sütni, pácolni igen magas szintű tudást igényel.
Szerintem a vadhúsok többsége pörköltként adja a legtöbbet.
Ettem már füstölt szarvas sonkát is, háááát...
"Csibészesre" fűszerezve,(babér, boróka, szegfűbors, vörösbor az alapokon kívül), burgonyalángoson, vagy krokettel körítve, sűrű, vastag szafttal, aztán add neki!
Tegnap éppen őzet főztem hasonló módon, vadász csapatnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!