Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szarvascombból mit és hogyan?

Szarvascombból mit és hogyan?

Figyelt kérdés

Már próbált egyszerű receptre lenne szükségem.

Köszönöm!



2012. jan. 22. 17:23
 1/2 anonim ***** válasza:
78%

A szarvas hús száraz. 2-3 napra pácold be. Tüzdeld meg szallonával fokhagymával. Majd szeletelj fel vöröshagymát ,sárgarépát, fehérrépát, fokhagymát ,erre tegyél vörösbort .áztasd be a szarvascobot. Pácolás után a szarvas húst nagyon lassú tüzőn kell sütni..Először minden oldalára serpenyőben süss kérget.. Alufolia alatt 150C -on 2-3 óra . Erre azért van szükség mert igy lassan fog sülni a hús és nem lesz száraz. Ha már átsült belüröl akkor vedd le foliát és kb 30-40 perc alatt piritsd meg. Vedd a hőfokot 170 C -ra .

A pácba és a húsra nem kell só mert kiszivja a hús nedvet a húsból. Sütés előtt kell sózni,bórsozni.

2012. jan. 22. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 doboszoli ***** válasza:
100%

Véleményem:

Vadhúst sütni, pácolni igen magas szintű tudást igényel.

Szerintem a vadhúsok többsége pörköltként adja a legtöbbet.

Ettem már füstölt szarvas sonkát is, háááát...

"Csibészesre" fűszerezve,(babér, boróka, szegfűbors, vörösbor az alapokon kívül), burgonyalángoson, vagy krokettel körítve, sűrű, vastag szafttal, aztán add neki!

Tegnap éppen őzet főztem hasonló módon, vadász csapatnak.

2012. jan. 22. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!