Ki milyen isteni sütit tud amivel meglephetném a rokonokat?
Üdítős süti
Hozzávalók a tésztához: 6 tojássárgája, 6 evőkanál kristálycukor, 4 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó, 1 dl étolaj, fél tasak sütőpor, 6 tojásfehérje.
A liszthez keverjük a sütőport és a kakaót. A tojássárgájákat kikeverjük a cukorral, olajjal és belekeverjük a lisztet. A fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan hozzáadjuk a masszához. Előmelegített sütőben lassú tűzön kisütjük.
A krémhez: 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 50 dkg áttört, félzsíros tehéntúró, 7 dl szénsavas szörp, 2 tasak pudingpor (ajánlat: kiviszörp + pisztácia puding, málnaszörp + puncspuding).
A margarint habosra keverjük a cukorral, majd óvatosan hozzáadjuk a túrót. Ezt a túrókrémet rákenjük a tésztára. A szörpben sűrűsödésig főzzük a pudingot és rásimítjuk a krémre. Néhány órára hűtőbe tesszük.
Rendkívül mutatós és üdítő ez a remek szelet!
Gyors sajtos pogácsa recept
Kategória:
Nassok, sós finomságok
Hozzávalók:
50dkg liszt
25dkg vaj vagy margarin
25dkg reszelt sajt
1 csomag suto por
1 kaves kanal so
annyi tejfol amennyi kell hogy osszealljon
1 tojas a keneshez
Elkészítés:
A sutoporos liszttel elmorzsoljuk a vajat/margarint, de lehetoleg minnel gyorsabban, hogy ne olovadjon meg a zsiradek.
Belekeverjuk a reszelt sajtot es hozzaadjuk a sot, majd annyi tejfolt adunk hozza, hogy a teszta osszealljon.
Ket ujjnyi vastagra nyujtjuk (en sokszor csak a kezemmel lelapitom, es kicsi pogacsa szaggatoval kiszaggatjuk.
Felvert tojassal megkenjuk es nagyszemu so kristalyokkal es komenymaggal megszorjuk.
Nagyon forro sutoben arany szinure sutjuk.
Tanácsok:
Minnel melegebb a suto, annal magasabbra emelkednek es omlosabbra sulnek a pogik.
Nem muszaj a so es komenymag a tetejere, de szerintem ugy nagyon fini.
Én a Kráter szeletet ajánlanám, mert nagyon egyszerű elkészíteni és nagyon is szeretjük:)
Hozzávalók:
-pudinghoz: 2 cs vaniliás puding, 9 dl tej, 6 ek cukor
-tésztához: 5 tojás, 25dkg cukor, 1 cs vaniliás cukor, 1dl tej, 1dl olaj, 25 dkg liszt, 2 ek kakao, 1 cs sütőpor
-mázhoz: 2 pohár tejföl, 4 ek porcukor, 1 cs vaniliás cukor
A pudingot megfőzzük, félrerakjuk kihűlni (néha keverjük meg,hogy ne legyen hártyás). Az 5 tojássárgáját, a 25 dkg cukrot és a vaniliás cukrot elkeverjük. Lassan hozzáadjuk az 1 dl tejet, az 1 dl olajat, majd a lisztet, kakaót, sütőport és a végén a kikevert tésztához adjuk a keményre vert tojás habját. Kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük a tésztát, és vizes kanállal beleszaggatjuk a pudingot. 180 fokon megsütjük. 2 pohár tejfölbe elkeverjük a 4 ek porcukrot és az 1 cs vaniliáscukrot és a forrón kivett sütire öntjük szépne elkenve. Ettől lesz kráteres.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!