Mit süssek holnap, amivel meglephetném anyukámat?
Valami "egyszerű de nagyszerű" süti kellene, ha lehet olcsó, könnyen beszerezhető alapanyagokból.
13/lány
csak gyakorlat kérdése ;)
egy egyszerű muffinnak is biztos örülne anyukád
kakaós lepény.25 dkg liszt, 25 dkg cukor,2,5 deci tej, 1 tojás, 10 deka vaj/margarin,1 sütőpor, 2 jó evőkanál keserű kakaópor.
a vajat a cukorral , tojással kikeverni, bele a liszt, a sütőpor, közben apránként a tej, végül a kakaó.
közepes, sütőpapírral kibélelt tepsibe önteni és tűpróbáig sütni. ha villára nem ragad az is jó.
ha nincs sütőpapír, zsírozott , lisztezett tepsibe kell önteni.
kb 25 perc alatt megsül. lehet lekvárral is tölteni, de csak porcukrozva is finom.
a kérdésben nem írtad, hogy különlegeset akarsz:)))
a kakaós lepényt feldobhatod rászórt meggyel, vagy apróra vágott sütésálló lekvárral is. amikor a tepsibe öntöd, akkor szórd meg. mazsi is mehet bele, de ez sem különlegesebb a muffinnál.
nagyon egyszerű, és mivel már a szőlő kezd érni, szerintem azzal próbáld meg, én is azzal fogom elkészíteni a héten (esetleg felszelt barackkal)
Nekem ez a kedvencem, egyszerűen isteni!!Elég bele 15 dgk cukor is, és nagyon egyszerű elkészíteni.
zsíros kenyeret ! vagy
szilvásbuktát :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!