Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » L/12 vagyok. Mi az amivel...

L/12 vagyok. Mi az amivel megtudnám lepni anyukámat, egyszerü ételre gondoltam? Vegyétek figyelembe hogy cukorbeteg!

Figyelt kérdés
2009. okt. 30. 17:09
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Zöldséges csirke:

1 vöröshagymát, fél kiló vegyes zöldségét (zöldborsót, sárgarépát, zellert, kukoricát - mirelit is jó, - vagy bármilyen keverék) füszerezz sóval, borssal, ha szeretitek, fokhagymával), és a felét tedd egy olajjal kikent tüzálló edénybe.

Fejenként egy csirkecombot vagy mellet dörzsölj be ugyanazokkal a füszerekkel és fektesd a zöldségek tetjére és fedd be a maradék zöldséggel. Tedd be a sütöbe 150 fokra, és süsd kb. egy órát. Akkor vedd ki, a húsokat rakd át fölülre és még 10 percig piritsd át.

Ez igy is ehetö, relativ kevés szénhidráttal (csak a zöldségekben ami van), köritésnek lehet még krumplipürét adni, de nem fontos.

A zöldségektöl a húsnak finom aromája lesz, nálunk mindenki szereti a családban.

2009. okt. 30. 17:21
 2/9 anonim ***** válasza:

Paprikás krumpli! nagyon finom és könnyű főzni. Ha ehet krumplit, nem tudom.

Vagy kaszinótojás.

2009. okt. 30. 17:21
 3/9 anonim ***** válasza:
Az elsö vagyok: a zöldségféléket össze kell vágni kockára vagy karikára, ne legyenek túl nagy darabok - bcs, az elöbb elfelejtettem odairni.
2009. okt. 30. 17:22
 4/9 anonim ***** válasza:
22%

első! na mert egy 12 éves lány csirkét fog sütni...

szerintem nézz körül a neten, nagyon sok recept van. csinálj pl. palacsintát, az igen egyszerű. ha cukorpótlót ehet, akkor tegyél bele azt cukor helyett!!

2009. okt. 30. 17:24
 5/9 anonim ***** válasza:
Mi van otthon?
2009. okt. 30. 17:28
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Az elsö vagyok: Miért ne tudna egy 12 éves csirkét sütni? Kapható konyhakész (fagyasztott is) csirkecomb, semmivel se bonyolultabb, mint bármi más. Ez már sokszor kipróbált recept, mindegyik gyerekem meg tudta már 8-10 évesen is csinálni.

Nem arról volt szó, hgy vesz egy csirkét es elkezdi felbontani, darabolni - csak füszerezni kell és rárakni a zöldségfélékre.

2009. okt. 30. 17:29
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

17:24-es: egy cukrbetegnek nem csak a cukor számit, hanem lisztet se használhat akármennyit - a palacsinta Liszt és cukor) csak nagyon kevéssé alkalmas neki.

Cukorbetegek föként zöldségféléket, sovány húsokat ehetnek, a keményitö tartalmú élemiszereket (tészta, rizs, krumpli, kenyér, liszt, cukor, keményitö) nagyon pontosan kiadagolva szabad csak fogyasztaniuk. Az elsö receptje ilyen szempontból nagyon jól van összeállitva.

2009. okt. 30. 17:33
 8/9 anonim ***** válasza:

én is cukorbeteg vagyok. burgonyából, lisztből készült ételeket sztem egyelőre hagyjad :)

csinálhatsz például gyümölcsös desszertet: kikeversz joghurtot, sovány tehéntúrót egy pici folyékony édesítővel, és turmixold össze egy maréknyi gyümölccsel (fejenként). tedd be a hűtőbe, hogy összeérjen.

2009. nov. 3. 10:30
 9/9 anonim ***** válasza:
én vagyok a cukorbeteg: pár csepp citromlevet is adhatsz hozzá + az alaposan megmosott citrom héjából egy picit belereszelhetsz (vagy narancshéjat).
2009. nov. 3. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!