L/12 vagyok. Mi az amivel megtudnám lepni anyukámat, egyszerü ételre gondoltam? Vegyétek figyelembe hogy cukorbeteg!
Zöldséges csirke:
1 vöröshagymát, fél kiló vegyes zöldségét (zöldborsót, sárgarépát, zellert, kukoricát - mirelit is jó, - vagy bármilyen keverék) füszerezz sóval, borssal, ha szeretitek, fokhagymával), és a felét tedd egy olajjal kikent tüzálló edénybe.
Fejenként egy csirkecombot vagy mellet dörzsölj be ugyanazokkal a füszerekkel és fektesd a zöldségek tetjére és fedd be a maradék zöldséggel. Tedd be a sütöbe 150 fokra, és süsd kb. egy órát. Akkor vedd ki, a húsokat rakd át fölülre és még 10 percig piritsd át.
Ez igy is ehetö, relativ kevés szénhidráttal (csak a zöldségekben ami van), köritésnek lehet még krumplipürét adni, de nem fontos.
A zöldségektöl a húsnak finom aromája lesz, nálunk mindenki szereti a családban.
Paprikás krumpli! nagyon finom és könnyű főzni. Ha ehet krumplit, nem tudom.
Vagy kaszinótojás.
első! na mert egy 12 éves lány csirkét fog sütni...
szerintem nézz körül a neten, nagyon sok recept van. csinálj pl. palacsintát, az igen egyszerű. ha cukorpótlót ehet, akkor tegyél bele azt cukor helyett!!
Az elsö vagyok: Miért ne tudna egy 12 éves csirkét sütni? Kapható konyhakész (fagyasztott is) csirkecomb, semmivel se bonyolultabb, mint bármi más. Ez már sokszor kipróbált recept, mindegyik gyerekem meg tudta már 8-10 évesen is csinálni.
Nem arról volt szó, hgy vesz egy csirkét es elkezdi felbontani, darabolni - csak füszerezni kell és rárakni a zöldségfélékre.
17:24-es: egy cukrbetegnek nem csak a cukor számit, hanem lisztet se használhat akármennyit - a palacsinta Liszt és cukor) csak nagyon kevéssé alkalmas neki.
Cukorbetegek föként zöldségféléket, sovány húsokat ehetnek, a keményitö tartalmú élemiszereket (tészta, rizs, krumpli, kenyér, liszt, cukor, keményitö) nagyon pontosan kiadagolva szabad csak fogyasztaniuk. Az elsö receptje ilyen szempontból nagyon jól van összeállitva.
én is cukorbeteg vagyok. burgonyából, lisztből készült ételeket sztem egyelőre hagyjad :)
csinálhatsz például gyümölcsös desszertet: kikeversz joghurtot, sovány tehéntúrót egy pici folyékony édesítővel, és turmixold össze egy maréknyi gyümölccsel (fejenként). tedd be a hűtőbe, hogy összeérjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!