Hogyan tudnék összeállítani egy vacsorát cukorbeteg részére?
Apósomék szombaton nálunk ebédelnek, és apósom cukorbeteg. Annyit tudok, hogy nem ehet édeset, és burgonyát, mert az lassan bomlik le, de itt megállt a tudomány :D
Azt is tudom róla, szereti a különleges ízeket, szeret új dolgokat kipróbálni.
Szeretném egy kicsit elkápráztatni. Eddig egyszer ebédeltek csak nálunk, akkor pedig pont beletrafáltam egy olyan ételbe, amit nem ehet :S
Ha valakinek van valami jó ötlete, azt szívesen fogadom!
Előre is köszönöm!
Kerüld a burgonyát, a rizst, a fehérliszttel készült dolgokat. Valamint a finomított cukrot, lehetőleg édesítőszerrel édesíts, ha szükséges. (nem reklám, de ami nekem legjobban bejött, az a canderel, tisztára cukor íze van, még a nagyon finnyás apám sem vette észre a különbséget :) )
Javaslat : - húsleves/fokhagymakrémleves/hagymaleves
- valamilyen sült/párolt husi, pl sóágyon sült csirke, fokhagymás pecsenye, stb
- zöldségköret, akár cukkinitócsni, stb
- édesítőszerrel készült diabetikus süti, neten keresgélj, szerintem sok receptet kiad.
sok sikert
A 9,24-esé nagyon jó.
A zöldségből-gyümölcsből nem ehetik korlátlanul bármelyiket. Pl. zöldborsó, vagy ananász, banán stb.
Akármelyik kalória-táblázatot megnézed, az utolsó oszlop a ch-tartalom. Válogass az alacsonyabb szénhidrát-tartalmú zöldségek-gyümölcsök közül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!