Havonta hány kg cukrot fogyasztotok? 4tagú családként sok a havi 6kg?
Figyelt kérdés
2012. jan. 20. 21:54
11/15 anonim válasza:
Hárman vagyunk (két felnőtt, és egy 3 éves), havi 1 kg max, pedig én is sokat sütök - ez a mennyiség szinte csak a sütibe megy el. A teámba, kávémba édesítőszert használok, csak a kölyöknek teszek cukrot, de nem sokat.
12/15 A kérdező kommentje:
Én most még szoptatok, nem merek édesítőt tenni bele...
De én heti 5-6 alkalommal sütök (nem vagyunk elhízva), és azért kell a 20-25 dkg cukor alkalmanként...most kiszámoltam és nem is sok...nálunk a 12db muffin semmi, viszek nagyimnak is kettőt, apa benyom egyszerre 5-6ot...és már vége is, a két lány is eszi...szóval nem is olyan vészes, kiváncsi voltam, ki hogy áll a témával...köszi a válaszokat.
2012. jan. 21. 14:31
13/15 anonim válasza:
Ezzel nem az 1-2 muffin a gond. Esztek gyümölcsöt? Esetleg isztok gyümölcslevet vagy más üdítőitalt? Gyümölcsjoghurt, bolti péksütemény, stb.? Az még plusz cukor. Hosszú távon komoly gondokhoz vezethet. Nőknél napi 25 gramm az ajánlott max mennyiség ez 30 nappal számolva 75 deka. Nálatok fejenként másfél kilóra jön ki a havi fogyasztás. Ez a durva. Ha a sütiket leszámítom, kb. akkor jöttök ki egy normális értékre. Ok, eszik belőle más is, de akkor is a legjobb esetben 1,2 körül lehet, és akkor nem nézzük azt, hogy lehet mással is visztek be plusz cukrot, pl. gyümölccsel. A napi 25 gramm persze csak határérték (férfiaknál kicsit több, gyerekeknél viszont egyértelműen kevesebb), ezt valamennyire még át lehet lépni, de azért a duplája tartósan sok. Ezért írtam, hogy amiből lehet, spórold ki, pl. a teából. Mondom, a rendes gyümölcsteából nem fog hiányozni.
14/15 A kérdező kommentje:
Igaz, erre nem gondoltam...feltétlen csökkentem.
Köszi!!!
2012. jan. 21. 19:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!