Mondanátok nekem olyan ételeket, sütiket, és annak receptjeit amihez nem kell sok minden hozzávaló? És a hozzávalók árait is írjátok le légyszíves. Nem baj mennyit írtok, csak nyugodtan, várom az ötleteket.
- rizses lecsó: rizs, bolti lecsó
- tejberizs, rizskoch: egy bögre rizs, 2 bögre tej, kis cukor, rizskochhoz tojás, meg feltét (pl. lekvár, puding)
- tészták: egy zacsi tészta, némi olaj és feltét (tejföl, túró, mák, dió, pariszósz, sajt, krumpli, káposzta, stb.) ~ feltéttől függően 400-500 ft
- rántott krumpli: 2 db krumpli, 1 tojás, zs. morzsa, liszt, olaj
- paprikás kr.: olaj, egy fej hagyma, egy kanálka pirospaprika, 1-2 kanál lecsó, fél kg krumpli, meg 4-5 szál kolbi v virsli
- rántotta, tükörtojás, bundászsömle, omlett: 1 zsömle, 2 tojás, kis olaj, (esetleg sajt) ~ 100 ft
Receptek nem csak ínyenceknek
Érdemes benézni! :)
Rántott leves tojásosan, nem is tudom az árát :)
2-3 ek liszt, megpirítod egy kis olajon, hozzá pirospaprika 1ek, kömény, felönteni vízzel. Ha felforrt, 2-3 felvert tojást belecsurgatni (100ft).
Olyan kevés van, ami saját kútfőből ered,mert az ember általában megtanulja valakitől, vagy kiolvassa valamelyik remek szakácskönyvből.sajáttá akkor válik valami, amikor elkezdjük ízlésünk,lehetőségeink szerint átalakítani a tanultakat.
a régi háziasszonyok rengeteg praktikát ismertek, hogyan lehet túlélni nehéz, sokszor válságos helyzeteket.
mondthatom talán, hogy a gyerekkorom nagy része nagyim és édesanyám eme praktikái között telt el, vagyis vannak emlékeim a beosztó, egyszerű, mégis mindenki pocakját valamennyire megtöltő ételekről.
Ezt a kis bevezetőt gondolatébresztőnek szántam.
leírok pár ételt, amit kb 50 éve gyerekként ettünk
-rántottleves,
-köménymagosleves
-daraleves (ua, mint a rántott, csak darával)
-rongyosleves- rántott levesbe 1 tojás villával szétkeverve
-zöldségleves, csurgatott tésztával
- pörköltszaftos tarhonya,
-paprikáskrumpli a finom kategória volt kolbász nélkül is,
kettőnyolcvanas lecsókolbásszal már mennyei:)
-szélesmetélt- darás,ritkán mákos, lekváros, ha semmi sem volt egy kicsit megcukrozva, a sütőben lepirítva.
-zölségfőzelékek kenyérrel
-resztelt dara édesen,lekvárral (finom)
-zsírban sült pirítós, fokhagymával megdörzsölve,tea-kevés cukorral, ecettel ízesítve.
-savanyú tojás (csak, amikor olcsó volt a tojás, vagy kaptunk valakitől), viszont nagyon laktató.
-Sütőben sült krumpli,zsírral
csak pár ételt írtam ami, eszembe jutott, de biztosan volt több is...:))
remélem mások is írnak.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!