Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hová tűnt a polcokról az...

Hová tűnt a polcokról az Uncle Bens Maláj Aszaltszilvás szósz?

Figyelt kérdés
Mindenhol kerestem már, de nincs :( Lehet találtak benne valami anyagot, ami káros?

2012. jan. 19. 18:38
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Boltban már én is régen láttam lehet nem volt rá akkora kereslet,mint a többi szószra?!

[link]

2012. jan. 19. 18:51
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm. De kár pedig imádtam!! :)
2012. jan. 19. 19:13
 3/5 anonim válasza:
Én is.Külföldön sincs?
2013. febr. 6. 12:52
 4/5 anonim válasza:
Szia nekem van vagy volt hozzá receptem, ha megtalálom megosztom veletek.
2021. márc. 1. 20:17
 5/5 anonim válasza:
100%

1 kg csirkemell filé

só, bors ízlés szerint

2 fej hagyma

4 gerezd fokhagyma

1 tk gyömbér

250g aszalt szilva

4 dl víz

1 ek alma ecet

2 ek méz

3 ek szójaszósz

1 csipet szerecsendió

1 csipet fahéj

1 tk paprikakrém(lehet csípős aki szereti)

1 ek kukoricakeményítő

Az aszalt szilvát egy fazékban fél órára beáztatjuk.

Hozzáadjuk a vizet, szójaszószt, balzsamecetet, szerecsendiót, fahéjat, 1 gerezd zúzott fokhagymát, mézet, paprikakrémet. Gyenge tűzön főzzük kb. 45 percet. Ha megfőtt a szilva, villával kicsit szétnyomkodjuk és hozzáadjuk a kukorica keményítőt csomómentesre keverjük, és megrottyantjuk. Ha kell, még utána ízesítünk tetszés szerint.

A csirkemellet csíkokra vágjuk, megsózzuk, meghintjük őrölt borssal, 3 gerezd fokhagymával, és egy wokban kevés olajon megsütjük, majd kevés gyömbérporral megszórjuk, és hozzáadjuk a szilvaszószt. Pár percet még együtt rotyogtatjuk, majd főtt rizzsel tálaljuk.

2021. márc. 2. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!