Hová tűnt a polcokról az Uncle Bens Maláj Aszaltszilvás szósz?
1 kg csirkemell filé
só, bors ízlés szerint
2 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 tk gyömbér
250g aszalt szilva
4 dl víz
1 ek alma ecet
2 ek méz
3 ek szójaszósz
1 csipet szerecsendió
1 csipet fahéj
1 tk paprikakrém(lehet csípős aki szereti)
1 ek kukoricakeményítő
Az aszalt szilvát egy fazékban fél órára beáztatjuk.
Hozzáadjuk a vizet, szójaszószt, balzsamecetet, szerecsendiót, fahéjat, 1 gerezd zúzott fokhagymát, mézet, paprikakrémet. Gyenge tűzön főzzük kb. 45 percet. Ha megfőtt a szilva, villával kicsit szétnyomkodjuk és hozzáadjuk a kukorica keményítőt csomómentesre keverjük, és megrottyantjuk. Ha kell, még utána ízesítünk tetszés szerint.
A csirkemellet csíkokra vágjuk, megsózzuk, meghintjük őrölt borssal, 3 gerezd fokhagymával, és egy wokban kevés olajon megsütjük, majd kevés gyömbérporral megszórjuk, és hozzáadjuk a szilvaszószt. Pár percet még együtt rotyogtatjuk, majd főtt rizzsel tálaljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!