A vajkrém helyettesíti a fondant-t?
Találtam 1 oldalon, hogy vajkrémmel vonjuk be a tortát, először vékonyan, hogy morzsátlanítsuk, majd vastagabban és azt hagyjuk száradni. Ezt zsírpapírral tudom simítani ha szikkadt egy kicsit. Majd ha 1-2órát állt, utána tudjuk díszíteni. Ez így igaz? Nem fog megolvadni?
Mert ezt egyszerűbbnek találom, mint a fondant-nal való borítást.
ez még nem zárja ki a fondanttal való "borítást", díszítést
a burkolás előtt is vajkrémmel kell lekenni a tortát, ez azért írja, hogy szikkadni kell hagyni, mert így annál egyenletesebben, simábban lehet burkolni
ezt egy amerikai oldalon találtad?
amúgy mivel ezek a díszítő vajkrémek tömény zsiradékból állnak, így jól bírják a szobahőmérsékletet
Egy magyar oldalon láttam, ahol amerikai receptek vannak lefordítva magyarra. Itt olvastam erről, most átolvastam rendesen, Royal Icing ezzel lehet virágokat csinálni.
Köszönöm a választ!:)
a royal icing az már teljesen más, nincs köze a vajkrémekhez
ez magyarul a galzúr, és majdhogynem csontkeményre szilárdul meg, szóval mint burkoló anyag "helyettesíti" a fondant, de szinte lehetetlen lesz felvágni a tortát
Úgy látszik össze-vissza írtam :D
Royal icing --> virágok,minták
vajkrém--> borítás
így gondoltam:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!