Sertés szeletekhez valami jó kis recept?
Amit leírtál az is működhet, de ha megpuhult utána fel kell pirítani, különben tényleg csak párolt lesz.
Én szegedi sertéscombot szoktam csinálni, bár hivatalosan cserépedényben kell, de mivel nekem az nincs, sima tepsiben is jó szokott lenni.
Recept: egy kevés húsos szalonnát felkockázol apróra, ez megy a tepsi aljába. Rá hagymaszeletek, erre fekteted a hússzeleteket befűszerezve (ez annyiból áll, hgy raksz rá sót, borsot meg egy kis pirospaprikával bedörzsölöd). Az egészre öntesz egy kis húslevest (lehet kockából is ha nincs kéznél eredeti), meg az íze kedvéért 1 dl fehérbort és alufólia alatt puhára főzöd.Ha már könnyen belemegy a villa, leszeded az alufóliát és egy kis tejfölt kavarva a levébe magasabb hőfokon picit pirítod. Mi rizzsel szoktuk enni, igazából nincs vele sok gond, és rettentő finom!
Ha bekened paprikakrémmel (édes vagy csípős), nagyon finom lesz, még sózni se kell, mert a paprikakrém sós.
De lehet mustárral is (azt kell sózni).
Fólia alatt, míg megpuhul, utána pirítani.
Sertésből is készítheted:
1. A szeleteket borsozod, sózod, kis mustárral bekened.
2. Épphogy kizsírozol egy tepsit.
3. Vékonyra vágott szalonnát fektetsz le, arra krumplikarikák, aztán a hús, végül karikára vágott hagyma - ezt több emeletben is csinálhatod, attól függ, mennyi hv-d van.
4. Alufólia, és sütőbe vele.
5. Mikor már megpuhult a hús, kifeded és még kis ideig pirítod.
Vagy:
1. szeleteket sózod, borsozod
2. jénaiba leraksz vékonyra vágott szalonnát
3. rápakolod a szeleteket
4. rózsáira szedett karfiolt teszel rá
5. egészet nyakon öntöd besamel mártással, és bőven megszórod reszelt sajttal
6. lefeded, és sütőbe vele - mikor megpuhult, akkor pirosra sütöd a sajtot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!