Leveles tésztából gyors sütik?
Igen, a "hogyan"-ra lennék kíváncsi, nem egészen a kályhától, mert tudok bánni a levelestésztával, csak tippekre, ötletekre, mivel, hogyan lehet tölteni stb.
Utolsó, köszönöm, ilyenre gondoltam, ez tetszik ;)
Szoktam meggyes-túrósat készíteni, a túróba teszek vaniliás cukrot és egy tojás sárgáját, majd hasábokra vágom a leveles tésztát, azt a felét amit ráhajtok középen bevagdosom, ráteszem a túrót, meggyet, oldalait lekenem tojással, összehajtom és a tejejét is lekenem.
Vagy:
Hidegen elkészíthető vanília pudingot tejjel kikeverek, ebből kis halmokat teszek a tésztára, rá 3-4 db fahéjas cukorban meghempergetett meggyet, többi ugyanaz, mint az előbbinél.
Almás is finom, ilyenkor az almát barna cukorral kicsit megfőzöm, fahéjjal ízesítem, de szoktam csak simán lekvárral is tölteni
Finom a sonkás, kolbászos is, ledarálod a sonkát/kolbászt, megtöltöd vele a leveles tésztát, felgöngyölöd, felvagdosod és megszórod reszelt sajttal.
A sonkásat kis vajjal szoktam elkeverni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!