Hamis dobos torta tésztája deformálódik sütés közben?
Ezt a tésztát szeretném használni egy írkávés tortához.
Mivel nem nagyon akarok "kidobni" belőle, arra gondoltam hogy eleve kör alakúra nyújtom, a tortaformámhoz igazítva.
Viszont nem tudom hogy menyire deformálódik, zsugorodik sütés közben.
Vagy mindenképp jobban járok, ha tégla lapot sütök és utána körbevágom a tortaformával?
Illetve még azt szeretném kérdezni hogy nem-e tudjátok hogy ez a tészta menyire száraz?
Ez linzer tészta. Sütheted tortaformában is,de érdemes sütés előtt megszurkálni,hogy ne hólyagosodjon fel. Nem deformálódik.
Ha pudingos krémmel töltöd,akkor egy-két nap után megpuhulnak a lapok. Ha vajas krém a töltelék,akkor töltés előtt a lapokat meg kell kicsit locsolni cukros tejjel,hogy megpuhuljanak.
ez sütőporos , így szerintem enyhén, de fog deformálódni
mivel ez egy jó kis omlós tészta, így sütés után már csak nehezen tudnád formázni, így tényleg megéri előre kiszúrni, nem kell téglalapot sütni, pazarlás
ha nagyon bátor vagy még frissen melegen, óvatosan de gyorsan kiigazíthatod a tortaformához, ha nagyon deform
a krém szerintem rendben van, az első jókat írt, azt én is megjegyzem legközelebbre :D
Tölteni 2 féle krémmel fogom.
Az egyik a whiskey-s:
A cukrot és a vaníliás cukrot a vajjal habosra keverjük,
majd folyamatos keverés közben a whiskey-t is hozzáadjuk.
Végül pedig a mazsolát is elkeverjük benne.
A másik pedig hidegen kikeverhető vanillia pudigot fogok instant kávéval ízesíteni.
És ezeket felváltva rétegezném, hogy az alsó lapra kávés krém, utána whiskey-s, megint kávé és így tovább.
Ezekkel szükséges meglocsolnom egy kis tejjel?Olyasmi linzernek kell elképzelnem mint a zserbó tésztája?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!