Megírnátok, légyszíves, hogy milyen az a gyümölcsleves?
Én a www.mindmegette.hu-n szoktam nézni recepteket.
Nagyon sok gyümölcdleves receptet találtam, de ez a kedvenc.
"Gyümölcsleves IV.
Hozzávalók:
2 üveg magozott meggybefőtt
1 nagy doboz konzerv barackbefőtt
3 db alma
1 db citrom
víz (kb. a befőtteken levő lének megfelelő mennyiségű)
egész fahéj
egész szegfűszeg
1 db szegfűbors
cukor
2 db vaníliás pudingpor
5 dl tej
3 csomag vaníliás cukor
Elkészítés: A befőtteket leszűröm, levüket lábosba öntöm. Hozzáteszek még kb. annyi vizet, amennyi a lé volt. Amíg felforr, megtisztítom, feldarabolom és beleteszem az almát, teatojásba rakom a fűszereket. (Ennyi leveshez tele szoktam tenni a teatojást, kb. fele-fele arányban a fahéjat és a szegfűszeget, plusz 1 db szegfűborsot). Ízlés szerint cukrozzuk, és a citrom levéből is tehetünk bele. Ha puhára főtt az alma, beletesszük a meggyet és a (közben kisebb darabokra vágott) barackot. Megvárjuk, míg ismét felforr. Közben a két vaníliás pudingot kikeverjük kb. fél liter tejjel, és ha forr a leves, már tehetjük is bele. Addig kevergetjük, amíg besűrűsödik. Ha kész, beletesszük a vaníliás cukrot (főzés közben elveszítené az aromáját) és a citromhéjat (én krumplipucolóval szoktam 5-6 darabkát levágni, ügyelve, hogy a fehér rész ne kerüljön bele). Hidegen tálaljuk. Legjobb, ha előző este készítjük el, így az ízek még jobban összeérnek.
Megjegyzés:
Ha vendégeket várunk ebédre, sokszor készítem ezt, hiszen aznap nincs vele semmi dolgom. A gyerekek egyenesen imádják."
Családunk kedvence ez a 10 perc alatt elkészíthető hideg gyümölcsleves. Isteni :-)
1 kis doboz tejfölbe kevés őrölt fahéjat keverni. Hozzáönteni 3 dl tejszínt, majd beletenni a gyümölcsöket:
1 doboz darabolt ananász konzervet levével együtt, meggybefőttet levével, 2-3 banánt felkarikázva, mehet bele alma darabok, narancs, kiwi, ki mit szeret. Meggybefőtt helyett lehet bele szörpöt önteni, hogy legyen egy ki színe. Pár órára nem árt behűteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!