Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Megírnátok, légyszíves, hogy...

Megírnátok, légyszíves, hogy milyen az a gyümölcsleves?

Figyelt kérdés
Receptre gondolok.
2009. máj. 24. 23:37
 1/5 anonim ***** válasza:
Egy finom: Meggyleves. Először másfél-két deci vizbe teszel 4-5 szem szegfűszeget, egy-két darabos fahéjat és eny-két centis citromhéjat. Ezt főzöd 5-8 percig, majd leszűröd a füszerektől. A leszűrt fűszeres léhez öntesz még kevés vizet, kevés cukrot és beleteszed a meggyet /én nem szoktam kimagozni/ Ezt egyszer megforralod így együtt, majd annyi vizet teszel hozzá, hogy levesforma legyen. Kb.2 dcl. tejfölbe teszel egy tojás sárgáját, jól elkevered és a nem forrás alatt lévő meggylevesbe kevered, majd együtt felforralod. Ha nem elég édes, kis cukorral pótolod, ha nem elég savanyú, kevés citromlével. Nagyon finom. Én cukorként vaniliás cukrot szoktam tenni bele Ugyanígy készül mindenfajta gyömölcsleves!
2009. máj. 24. 23:54
 2/5 anonim ***** válasza:
Innen is valogathatsz: [link]
2009. máj. 25. 00:06
 3/5 anonim ***** válasza:

Én a www.mindmegette.hu-n szoktam nézni recepteket.

Nagyon sok gyümölcdleves receptet találtam, de ez a kedvenc.

"Gyümölcsleves IV.

Hozzávalók:

2 üveg magozott meggybefőtt

1 nagy doboz konzerv barackbefőtt

3 db alma

1 db citrom

víz (kb. a befőtteken levő lének megfelelő mennyiségű)

egész fahéj

egész szegfűszeg

1 db szegfűbors

cukor

2 db vaníliás pudingpor

5 dl tej

3 csomag vaníliás cukor

Elkészítés: A befőtteket leszűröm, levüket lábosba öntöm. Hozzáteszek még kb. annyi vizet, amennyi a lé volt. Amíg felforr, megtisztítom, feldarabolom és beleteszem az almát, teatojásba rakom a fűszereket. (Ennyi leveshez tele szoktam tenni a teatojást, kb. fele-fele arányban a fahéjat és a szegfűszeget, plusz 1 db szegfűborsot). Ízlés szerint cukrozzuk, és a citrom levéből is tehetünk bele. Ha puhára főtt az alma, beletesszük a meggyet és a (közben kisebb darabokra vágott) barackot. Megvárjuk, míg ismét felforr. Közben a két vaníliás pudingot kikeverjük kb. fél liter tejjel, és ha forr a leves, már tehetjük is bele. Addig kevergetjük, amíg besűrűsödik. Ha kész, beletesszük a vaníliás cukrot (főzés közben elveszítené az aromáját) és a citromhéjat (én krumplipucolóval szoktam 5-6 darabkát levágni, ügyelve, hogy a fehér rész ne kerüljön bele). Hidegen tálaljuk. Legjobb, ha előző este készítjük el, így az ízek még jobban összeérnek.

Megjegyzés:

Ha vendégeket várunk ebédre, sokszor készítem ezt, hiszen aznap nincs vele semmi dolgom. A gyerekek egyenesen imádják."

2009. máj. 25. 00:13
 4/5 anonim ***** válasza:
87%

Családunk kedvence ez a 10 perc alatt elkészíthető hideg gyümölcsleves. Isteni :-)

1 kis doboz tejfölbe kevés őrölt fahéjat keverni. Hozzáönteni 3 dl tejszínt, majd beletenni a gyümölcsöket:

1 doboz darabolt ananász konzervet levével együtt, meggybefőttet levével, 2-3 banánt felkarikázva, mehet bele alma darabok, narancs, kiwi, ki mit szeret. Meggybefőtt helyett lehet bele szörpöt önteni, hogy legyen egy ki színe. Pár órára nem árt behűteni.

2009. máj. 25. 19:17
 5/5 anonim válasza:
Egy finom: Meggyleves. Először másfél-két deci vizbe teszel 4-5 szem szegfűszeget, egy-két darabos fahéjat és eny-két centis citromhéjat. Ezt főzöd 5-8 percig, majd leszűröd a füszerektől. A leszűrt fűszeres léhez öntesz még kevés vizet, kevés cukrot és beleteszed a meggyet /én nem szoktam kimagozni/ Ezt egyszer megforralod így együtt, majd annyi vizet teszel hozzá, hogy levesforma legyen. Kb.2 dcl. tejfölbe teszel egy tojás sárgáját, jól elkevered és a nem forrás alatt lévő meggylevesbe kevered, majd együtt felforralod. Ha nem elég édes, kis cukorral pótolod, ha nem elég savanyú, kevés citromlével. Nagyon finom. Én cukorként vaniliás cukrot szoktam tenni bele Ugyanígy készül mindenfajta gyömölcsleves!
2010. jan. 28. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!