Rakott krumpli rétegek közé mit tegyek, hogy szaftos legyen? Két napra csinálom nem szeretné, ha kiszáradna.
Figyelt kérdés
2012. jan. 9. 11:07
11/16 anonim válasza:
Ne bolti tejfölt használj,hanem házit vagy ha nincs,akkor főzőtejszínt! Akkor nem kell sok zsír,mert "átjárja" az egész krumplit és nem lesz száraz.
A bolti tejföl,még akkor is ha tojással kevered összeáll a tetején.
12/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat : besamelt csináltam,tettem bele grill füszerkeveréket amit grill krumplira ajánlanak.. Elkevertem a besamelbe és ezt tettem a rétegek közé.. A szomszéd néni most mondta,hogy ő mindig nyers krumplit reszel a tetejére ,és finom ropogosra süti ... Csinálta már igy valaki ???
2012. jan. 9. 11:43
13/16 anonim válasza:
Maga a kolbászból kisült zsír nem elég. Krumplirétegenként kell kb. 3 evőkanál olaj + még ehhez a tejföl is.
Aki szerinte a tejföl nem olyan zsíros, annak mondanám, hogy de igen...
És finomabb lesz, ha előző nap összerakod és csak másnap sütöd össze.
14/16 anonim válasza:
ha alul.középen főtt krumpli van és a tetején nyers, hát , mire a nyers is átsül, elég szaftos lesz a közepe az biztos...
15/16 anonim válasza:
na ez a tipikus ahány ház, annyi rakottkrumpli:))én egy biztos, hogy olajjal nem locsolgatnám. a kolbászban és a tejfölben sem olaj van..
16/16 anonim válasza:
hát én minden réteg után rakok tejfölt, szóval 2 nagy doboz tejfölt szoktam elhasználni, és így nagyon nagyon finom, és jó szaftos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!