Mit tudok csinálni az ehetetlenül sós csülkös bablevessel?
Átmostam jól a csülköt, mégis olyan sós hogy marja a torkomat.Már belefőztem 5 nagy szem krumplit és nem használt semmit.
Megtudom valahogy menteni?
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk....:)
viccen kívül én csak annyit tennék, hogy a húst lemosnám, átsütném egy kicsit és főzelékkel valahogy lenyomatnám.
vagy, amit már mások is gondoltak, ledarálni, tejföllel lazítani és valami levelestésztás batyuba tölteni. de lehet ezt a tölteléket főtt, kivájt krumplikba is tölteni, tetejére egy kis reszelt sajt és mehet a sütőbe.
esetleg egy adagot lefagyaszthatsz egy későbbi pizzafeltétnek is jó lesz.
mindenképpen valami sótlan semleges társsal próbálkoznék.
még a sonkás-tejfölös-sajtos tészta jutott eszembe, akár tepsiben megsütve is finom lenne.
Hát köszönöm a segítségeket!Párom lenyomta, úgy ahogy segített neki rajta a tejföl.
Én nem szeretem tejföllel, sok kenyérrel és sok vízzel meggyürkőztem vele.
Egy biztos.Soha többet nem veszek vákum csomagolt csülköt, mindig azzal szívom meg így! :(
A füstölt (sózott húsokat) előző este alaposan át szoktam kaparni, egyrészt a füstölés maradványaitól, másrészt az esetlegesen rajta levő sótól.
Éjszakára pedig hideg vízben áztatom reggelig, hogy a sónak legyen ideje kiázni belőle.
Utána teszem fel új lébe főni, és a sózással még akkor is nagyon óvatosan bánok, amíg minimum félfövésbe nem ér, nem rakok bele sót.
Ez a módszer nekem bevált.
Szedd kia csülköt a levesből, reggelre alaposan áthűl. Akkor szeld fel kb. fél-egy cm-es szeletekre. (Előtte a csontot szedd ki belőle). A szeletekről vágd le a bőrét.
Majd forró zsírban (olajban) süsd őket rózsaszínre, a tetejére üss tojást, és hagyd, hogy együtt süljenek meg.
Lapáttal tudod kiszedni, alaposan lecsorgatva róla a zsírt (ham end egs) reggelire meleg kaja, de ha kihült, akkor is ehető lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!