Hogyan készül egy minőségi csokimousse?
Figyelt kérdés
2012. jan. 7. 08:56
1/2 anonim válasza:
- 350 g étcsokoládé (nagyon fontos a minősége, minimum 70-80% kakaótartalmút vegyél)
- 6 nagy tojás
- 4 evőkanál porcukor
- 2,5 deci friss tejszín
Gőz felett olvaszd fel a csokit, és hagyd langyosra hűlni. A tojások sárgáját és a porcukrot a robotgép legmagasabb fokozatán verd fel fényes, habos krémmé. Dolgozd össze a csokival, és gőz felett, állandó keverés mellett melegítsd újra az egészet. Hagyd kihűlni. A tojásfehérjét verd fel kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a csokis krémbe. A tejszínt hasonlóképp verd habbá, és azt is keverd a masszához. Csészékbe szétosztva tedd hűtőbe legalább 12 órára, és már fogyasztható is! :)
(A "Csokoládés finomságok aranykönyve" című receptgyűjteményből kerestem ki, de még nem próbáltam.)
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nagyon finom lett!
2012. jan. 9. 20:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!