Hogy készül a fonott kalács?
Elvileg itt a videon meg is nézheted:
Nekem ez a tuti recept:
2 kalácshoz:
50 dkg liszt
1 kávéskanál só
4 evőkanál cukor
1 egész tojás felverve
2,5 dkg friss élesztő
1 dl olaj
kb. 2,5-3 dl langyos tej
Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk (így könnyebb lesz a tészta), hozzáadjuk a sót, cukrot, tojást, olajat, a felfuttatott élesztőt, és még annyi tejet, hogy puha, rugalmas tésztát kapjunk. Pár perc alatt jól kidagasztjuk, és letakarva fél órát kelesztjük. A tésztát én 6 felé szoktam osztani, rudakat sodrok belőle, és egyszerűen 3-3 rudat összefonok, így is szép lesz, és nem macerás. A két kalácsot sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és még fél órát langyos helyen kelesztjük. Lekenjük tojással, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. Miután megsült, még forrón lekenjük cukros vízzel (fél dl meleg vízben elkeverünk 1 teáskanál kristálycukrot), így szép fényes és puha lesz a teteje. Finom, foszlós kalács lesz belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!