Jo zoldségfasirt receptet keresek?
Szeretnék "zoldség-fasirtot" késziteni ma estére, és nem sok receptet talàltam a neten, és szinte mindegyik màst ir.
Ilyen franciasalàta zoldségkeverékem van, ebbe most tegyek zsemlét, vagy ne?
Ti hogyan készititek?
Koszi a vàlaszokat! :)
Zöldségfasírt
Hozzávalók:
Mindenféle zöldség, amit otthon találsz (krumpli, sárgarépa, borsó, gomba, brokkoli, stb.), fokhagyma, petrezselyem, zsemlemorzsa, liszt, tojás, szerecsendió, só vagy ételízesítő, szezámmag, zabpehely
Elkészítés:
A züldségeket nyersen lereszeljük (vagy aprítógéppel ledaráljuk), elkeverjük a tojással és fűszerekkel, valamint annyi liszttel+zsemlemorzsával, hogy összeálljon.
Ha olajban akarjuk sütni, akkor megforgatjuk zabpehelyben, és kisütjük (alaposan átforgatva, hogy a nyers zöldségek mind átpuhuljanak). Ha pedig sütőben, akkor hőálló üvegtálba simítjuk, és a tetejére szórjuk a zabpelyhet.
Megjegyzés:
Tápláló és nagyon finom.
Zöldségfasírt II.
Hozzávalók:
főtt zöldségek (burgonya, sárgarépa, zeller, karfiol, kelbimbó ízlés szerint, bármilyen kombinációban, tetszőleges mennyiségben)
tojás
zsemlemorzsa
só
bors
ételízesítő
fokhagymakrém
mustár
tömlős krémsajt
Elkészítés: A főtt zöldségeket pépesítem, hozzáadom a fűszereket, a tojást és a zsemlemorzsát. Fél tenyérnyi fasírtokat formázok, zsemlemorzsába forgatom (panírral is finom), majd olajban vagy vajban megsütöm (vajban a legfinomabb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!