Van bevált GYORS/HAMIS leveles tészta recepted?
Én is élesztőset szoktam készíteni. A recept a következő:
50 dkg sima finomliszt
2-2,5 dkg friss élesztő vagy 1 csomag szárított
fél dl olaj
1 kávéskanál só
2 evőkanál cukor
kb. 2 dl langyos tej (vagy 1 kis doboz tejföl / kefir / natúr joghurt + annyi langyos víz, hogy rugalmas, puha, de ne lágy tésztát kapjunk)
Az élesztőt fél dl langyos tejben / vízben pici cukorral felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval kelt tésztát dagasztunk. Fél órát letakarva pihentetjük, majd vékony téglalappá nyújtjuk és egyenletesen ráreszelünk 20 dkg hideg margarint (előtte a margarint tegyük fél órára be a fagyasztóba). Feltekerjük, mint a bejglit, a rudat középen ketté vágjuk, és téglalappá lapítjuk, igazítjuk. Ezután szép vékonyra nyújtjuk, és ugyanúgy készíthetünk belőle bármit, mint a hagyományos leveles tésztából. Előmelegített 180 fokos sütőben sütjük. Szép réteges lesz és nagyon finom! A tészta folpackba csomagolva le is fagyasztható, felhasználás előtt 1 nappal tegyük a fagyasztóból a hűtő részbe, egy éjszaka alatt kiolvad, és másnap dolgozhatunk vele, mintha friss lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!