Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van bevált GYORS/HAMIS leveles...

Van bevált GYORS/HAMIS leveles tészta recepted?

Figyelt kérdés
2011. dec. 30. 17:16
 1/4 anonim ***** válasza:
52%
Én hűtöttet vagy fagyasztottat szoktam venni. Legolcsóbb az Aldiban vagy a Lidl-ben, de bárhol lehet kapni.
2011. dec. 30. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Itt egy recept, nekem jßol bevált:


[link]

2011. dec. 30. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem is annyira hamis,mint inkább gyors.Sima élesztős tésztát készítesz.Kinyújtod lehető legnagyobbra,vagyis téglalap alakú legyen,egyik irányba hosszabb.Egy margarint szobahőmérsékleten 1 kávéskanál sóval elkeversz,és ezt rákened a tésztára,hogy mindenhová jusson.Majd feltekered,mint a rétest,a keskenyebbik oldala felől.Ezután hagyod pihenni,de nem kell sokáig,míg elmosogatod az edényeket,elég neki.Utána kinyújtod és kész a kelt leveles tésztád.Én eddig még csak élesztős változatban csináltam,biztos lehet élesztő nélkül is.Ezt én nem szoktam direkt keleszteni,megy a sütőbe,és mire megsül,meg is duzzad.Olyan tésztűája lesz,mint az ízes levélnek,vagy a túrós batyunak,amit a pékségekben készítenek.Nekem bevált,remélem,te is kipróbálod.
2011. dec. 30. 23:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Én is élesztőset szoktam készíteni. A recept a következő:


50 dkg sima finomliszt

2-2,5 dkg friss élesztő vagy 1 csomag szárított

fél dl olaj

1 kávéskanál só

2 evőkanál cukor

kb. 2 dl langyos tej (vagy 1 kis doboz tejföl / kefir / natúr joghurt + annyi langyos víz, hogy rugalmas, puha, de ne lágy tésztát kapjunk)


Az élesztőt fél dl langyos tejben / vízben pici cukorral felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval kelt tésztát dagasztunk. Fél órát letakarva pihentetjük, majd vékony téglalappá nyújtjuk és egyenletesen ráreszelünk 20 dkg hideg margarint (előtte a margarint tegyük fél órára be a fagyasztóba). Feltekerjük, mint a bejglit, a rudat középen ketté vágjuk, és téglalappá lapítjuk, igazítjuk. Ezután szép vékonyra nyújtjuk, és ugyanúgy készíthetünk belőle bármit, mint a hagyományos leveles tésztából. Előmelegített 180 fokos sütőben sütjük. Szép réteges lesz és nagyon finom! A tészta folpackba csomagolva le is fagyasztható, felhasználás előtt 1 nappal tegyük a fagyasztóból a hűtő részbe, egy éjszaka alatt kiolvad, és másnap dolgozhatunk vele, mintha friss lenne.

2012. jan. 3. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!