Már kipróbált és bevált gofri tészta recepteket szeretnék kérni?
Figyelt kérdés
Kaptam végre egy gofri sütőt ami melegszendvics sütésre is alkalmas, de nincs gofri tészta receptem. Tudom a neten rengeteg van, de én olyat szeretnék ami nem tömör tésztájú, könnyű és lágy. Ezért várok már kipróbált és bevált recepteket.2009. dec. 30. 11:24
1/8 anonim válasza:
Hozzávalók:
* 40 dkg liszt
* 1 csomag sütőpor
* 3 tojás
* 12 dkg sütőmargarin
* 1 csomag vaníliás cukor
* 12 dkg cukor
* csipet só
* 1/2 liter tej
* reszelt citromhéj
Elkészítés
A liszthez keverjük a sütőport. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a margarint, sót, vaníliás cukrot, cukrot, a 1/2 liter tejet, és a citrom héját. Jól összekeverjük. A tojások fehérjét keményre verjük, és beleforgatjuk a masszába. Azonnal süthetjük a gofrisütőben, kb. 4 perc alatt megsül. Csokipudingal, lekvárral nagyon finom.
Megjegyzés
Rakhatsz a tésztába durvára reszelt almát (de mértékkel, mert vizet ereszt), vagy mazsolát is.
Nekem tökéletesen bevált.
2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Kipróbálom. Még annyit megmondanál, hogy be kell e kenni valamivel a sütő belsejét sütés előtt?
2009. dec. 30. 12:25
3/8 anonim válasza:
Nem én vagyok az első, de igen, érdemes olajjal kikenni a sütőt. :)
4/8 A kérdező kommentje:
Neked is nagyon köszönöm. És mindenkinek B.U.É.K.!
2009. dec. 30. 18:57
5/8 anonim válasza:
Én is ugyanezt a receptet ismerem, mint amit az első leírt, és csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy NAGYON-NAGYON JÓ A RECEPT, az ismerőseim akik ettek a gofrimból teljesen oda voltak érte!!! Szóval, ne is keress más receptet! Jó gofrizást és BUÉK! :)
6/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm. Ezt fogom megcsinálni természetesen. Annyit még megírnátok, hogy mit szoktatok rátenni? És mekkora adag kell a sütőbe a masszából? Nincs magyar tájékoztató a szerkezethez. A szendvics sütő része szuper mert az előbb csináltam melegszenyát és nagyon fincsi lett. De kb. egy merőkanálnyi? Vagy mennyi masszát tegyek a sütőbe majd? Én nutella, lekvár, bogyós gyümi, vagy befőtt és tetejére tejszínhab, vagy puding. Ezeket gondoltam feltétnek rá. Esetleg reszelt fahéjas-cukros alma és hab? És sósat is lehet csinálni? És tejföl meg sajt a tetejére? Ezt próbáltátok már? Köszi.
2009. dec. 30. 22:49
7/8 anonim válasza:
első vagyok
Mi édesen szeretjük baracklekvárral, tejszínhabbal, meg nutellával.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszi kipróbálom :)
2010. jan. 6. 17:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!