Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy keszitikel a hajastesztat?

Zolticarol kérdése:

Hogy keszitikel a hajastesztat?

Figyelt kérdés

2011. dec. 28. 16:10
 1/1 anonim válasza:

Hájas sütemény

Hozzávalók:

70 dkg liszt

50 dkg darált háj (sertés)

2 tojás

1/2 dkg só

5 dkg cukor

3 dl fehérbor.

A 25 dkg lisztet 3 evőkanál borral, és a darált hájjal összegyúrjuk, és hideg helyre tesszük. A megmaradt lisztet a tojások sárgájával, a sóval, a cukorral és a maradék borral rétestészta keménységűre összegyúrjuk, jól kidolgozzuk. Negyedórát pihentetjük, utána kinyújtjuk, és a háj negyedével megkenjük, összehajtjuk, és fél órát pihentetjük, majd újra kinyújtjuk, és hájjal megkenjük. Ismét fél órát pihen, majd újra nyújtjuk, és a maradék hájat belekenjük. Félórát pihen, majd kinyújtjuk (nem vastagra). Ezután kocka alakúra vágjuk, gyümölcsízt teszünk bele, és ráhajtjuk a tetejét a tésztának. Zsírozott tepsibe tesszük, és lassú tűznél sütjük.

Kipróbált és sokszor sütött recept.

2011. dec. 29. 00:16
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!