Hájas sütemény
Hozzávalók:
70 dkg liszt
50 dkg darált háj (sertés)
2 tojás
1/2 dkg só
5 dkg cukor
3 dl fehérbor.
A 25 dkg lisztet 3 evőkanál borral, és a darált hájjal összegyúrjuk, és hideg helyre tesszük. A megmaradt lisztet a tojások sárgájával, a sóval, a cukorral és a maradék borral rétestészta keménységűre összegyúrjuk, jól kidolgozzuk. Negyedórát pihentetjük, utána kinyújtjuk, és a háj negyedével megkenjük, összehajtjuk, és fél órát pihentetjük, majd újra kinyújtjuk, és hájjal megkenjük. Ismét fél órát pihen, majd újra nyújtjuk, és a maradék hájat belekenjük. Félórát pihen, majd kinyújtjuk (nem vastagra). Ezután kocka alakúra vágjuk, gyümölcsízt teszünk bele, és ráhajtjuk a tetejét a tésztának. Zsírozott tepsibe tesszük, és lassú tűznél sütjük.
Kipróbált és sokszor sütött recept.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!