Bevált zserbó receptet írnátok?
Ez nekem bevált :
Hozzávalók:
• 35 dkg liszt
• 20 dkg vaj
• 15 dkg darált dió
• 15 dkg + 2 evőkanál porcukor
• 1 tojás
• 1 dl tej
• 1 dkg élesztő
• 1 tortabevonó
• csipetnyi sütőpor
• baracklekvár
• 1 evőkanál olaj
A liszthez keverd hozzá a sütőport, és morzsold el benne a vajat. A tejben futtasd fel az élesztőt, majd add hozzá a lisztet, a tojást, a 15 dkg porcukrot és egy evőkanál olajat.
A tésztából készíts három gombócot, az elsőt nyújtsd akkorára, mint a tepsi, terítsd bele, kend meg a baracklekvárral, majd szórd meg a porcukorral elkevert dióval. Ezután takard be a második, kinyújtott tésztalappal, szurkáld meg egy villával, ezt is kend meg lekvárral, és szórd meg dióval. A harmadik tésztalappal takard be az egészet, szurkáld meg, majd egy óráig hagyd kelni. Ezután előmelegített sütőben süsd készre, ez körülbelül fél óra. Közben olvaszd meg a tortabevonót, és vond be vele a kész sütemény tetejét.
Én ez alapján készítem, isteni finom:
nagyon köszönöm a válaszokat. még sosem sütöttem, ezért is kérdeztem:) Nagymamám nagyon finomat tudott, de sajnos tőle nem tudom már elkérni a receptet....
mindenképp sütök idén zserbót:)
Kellemes ünnepeket kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!