Cukormáz. Miért nem szilárdul meg nekem soha? Bővebben lent.
Mézeskalácsot szeretnék díszíteni.Már sokszor csináltam,mindig nagyon finom lett,de a cukor a tetején soha nem szilárdul meg,mindig ragacsos,és puha marad..mi lehet vele a gond?tojásfehérjéből és porcukorból csinálom mindig a leírtak alapján de soha nem jön össze.
Ti hogy szoktátok csinálni? Légyszi írjatok valami jó receptet,ami keményre is szárad és nem lesz ragacsos..
i egy kis kanál ecetet vagy citromlevet teszünk bele, és addig verjük, amíg a kanálról nem csöppen le a hab.
(Nagyon sokáig kell keverni, hogy valóban jó legyen.)
Ha van kedvünk, akkor gőz felett, ha nincs, simán.
Én mindig gőz fölött verek fel 1 tojásfehérjét 6 evőkanál porcukorral keményre. Ez robotgéppel nekem kb. 5-6 perc.
Ecetet, citromlevet nem teszek bele.
Eddig még mindig megszáradt a máz a mézeskalácsokon kb. 1 óra alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!