Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Cukormáz. Miért nem szilárdul...

Cukormáz. Miért nem szilárdul meg nekem soha? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Mézeskalácsot szeretnék díszíteni.Már sokszor csináltam,mindig nagyon finom lett,de a cukor a tetején soha nem szilárdul meg,mindig ragacsos,és puha marad..mi lehet vele a gond?tojásfehérjéből és porcukorból csinálom mindig a leírtak alapján de soha nem jön össze.


Ti hogy szoktátok csinálni? Légyszi írjatok valami jó receptet,ami keményre is szárad és nem lesz ragacsos..



2011. dec. 22. 14:58
 1/4 anonim ***** válasza:

i egy kis kanál ecetet vagy citromlevet teszünk bele, és addig verjük, amíg a kanálról nem csöppen le a hab.

(Nagyon sokáig kell keverni, hogy valóban jó legyen.)

Ha van kedvünk, akkor gőz felett, ha nincs, simán.

2011. dec. 22. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Leírnád pontosan a mennyiségeket?előre is köszi
2011. dec. 22. 15:07
 3/4 anonim ***** válasza:

Én mindig gőz fölött verek fel 1 tojásfehérjét 6 evőkanál porcukorral keményre. Ez robotgéppel nekem kb. 5-6 perc.

Ecetet, citromlevet nem teszek bele.

Eddig még mindig megszáradt a máz a mézeskalácsokon kb. 1 óra alatt.

2011. dec. 22. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
A tojástól fugg h mennyi porcukor kell. Addig add hozzá míg egész suru nem lesz
2011. dec. 22. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!