Miért nem szilárdul meg a csokim?
Karácsonyra csokit akarok önteni különböző formákba. De valamiért nem szilárdul meg. Pedig nem kevertem hozzá semmit, egyszerűen gőz fölött olvasztottam fel aztán a formába öntöttem. Nincs valami ötletetek?
Holnap kipróbálom még egy fajta csokival aztán ha az sem jó lassan feladom...
érdekes, ha szilárd volt, szilárdnak kell lennie
nem tettél hozzá olajat?
amúgy a legjobb csoki a magas kakaóvajtartalmú, nem a bevonó, az nem is igazi csokoládé
én is ezt nem értem, hogy ha szilárd volt miért nem lesz megint az.
nem tettem hozzá semmit direkt azért, hogy szilárdabb legyen.
mindjárt kipróbálom még egy csokival.
milyet használtál amúgy?
csak arra tudok gondolni, hogy nem vártál eleget
Legutóbb tibi étcsokit használtam de azzal sem lett az igazi. Reggel beleöntöttem a formába aztán kb egy óra múlva betettem a hűtőbe. Akkor ki tudtam szedni a formából és utána egész nap száradt a pulton. Ha hozzáérek puhának tűnik. Egyáltalán nem olyan amilyen olvasztás előtt volt.
Azt hiszem feladom ezt a dolgot. :(
ne add fel, szeretném ha leírnád, lépésről lépésre, hogy hogy csinálod, valahol biztos félrenyúlsz
a tippem így látatlanba, hogy nem megfelelően hőkezeled
Ööö.. miért a pulton szárítod?
Ha formába öntötted, akkor sok idő kell neki, amíg vissza szilárdul.
Tedd be a hűtőbe, vagy ki az erkélyre.
Sokat kell várni mire megszilárdul, a vékony réteg is.
Tömör figurákat még nem csináltam, de valószínűleg többet lell várnod vele.
Legyél türelmes vele! Tedd hűvös helyre 1-2 napra és valószíűleg jó lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!