Bodzaszörpit hogy kell csinálni?
Figyelt kérdés
2009. máj. 18. 21:53
1/9 anonim válasza:
30 deka cukrot karamellizálsz. ( Feloldjuk egy lábasban) Hozzáöntünk három deci vizet. Felolvasztjuk. Utána hoozzáöntünk még két liter vizet, és és 2,70 dkg cukort. Tehát 3 kg cukor és 2,3 l víz összesen.Megvárjuk míg a cukor feloldódik. Elzárjuk a gázt, beleteszünk 10 dkg citromsavat, négy darab citromot karikára vágra, és a végén 10 db nagy bodzavirágot. Két három napig áll ez a hűtőbe. Utána leszűrjük ( én konyharuhán szoktam) és mehet üvegbe. Szalicil kell a tetejére. Én próbáltam több olyan receptet, ahol kevesebb cukor kell, van ahol csak egy kg, de nem lett jó, mert egy fél üveg szörp kellett egy pohár italhoz, annyira híg volt. Nekem ez vált be.
2/9 anonim válasza:
Én egyszerűbben szoktam!
5l víz
3kb cukor
1cs citromsav
1 citrom (de ha nincs az sem baj!
Ezt felfőzöm , így szirupot csinálok belőle, ha kihűlt, beleáztatok kb 20 virágtányért, amit előtte jól átmosok.Ezt 2, max 3 napig hagyom ázni, néha megforgatom .Aztán üvegbe teszem, és egy késhegyni, ( vagy kevesebb) nátrium benzoátot teszek rá.Ennyi!Nem kell túl bonyolítani, nekem a nagyim 25 éve így csinálja, isteni!
3/9 anonim válasza:
a legegyszerűbb: limonádét készítesz egy tálba és belerakod pár napra a bodzafejeket, majd leszűröd. Ez igaz, nem szörp, hanem már a kész üdítő
4/9 anonim válasza:
Én ez alapján csináltam és nagyon jó lett.Merem neked ajánlani. [link]
5/9 A kérdező kommentje:
köszi szépen,nagyon tetszenek a receptek!
2009. máj. 19. 22:12
6/9 anonim válasza:
30-40tányér B.virág 3db citrom lekarikázva 5l üvegbe tenni annyi vízel hogy jól ellepje 1 napig áztatni.Másnap jól leszürni 3kg kristálycukoral 1 citromsaval felforralni.Forron üvegbe tölteni lefele forditva száraz duncba teeni. Nagymamám receptje!
7/9 anonim válasza:
kedves 2009-05-18 22:57!
milyen mennyiség az az "1 csomag" citromsav???
8/9 anonim válasza:
Akkora zacsiban van mint a sütőpor!De ha nem teszel bele az sem baj, helyette rendes citromot is tehetsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!