Miért törik a tésztája?
Csináltam egy süteményt,de nagyon törik a tésztája,minden hozzávaló benne van(még csak a gyúrásnál tartok,még nem sütöttem meg de alig tudom nyújtani nagyon törik) és a recept szerint csináltam.Mi lehet a gond? Recept:
Hozzávalók:
24 g vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
10 dkg porcukor
3 tojás sárgája
40 dkg liszt
25 dkg vaj
Elkészítés:
A puha vajat a porcukorral és a vanília cukorral simára keverjük.Hozzáadjuk a tojássárgákat,majd a lisztet és a sütőport is jól belegyúrjuk.A tésztát hűtőbe tesszük és legalább 1 órát pihentetjük.A hideg tésztacipót lisztezett deszkán 2-3 mm-re nyújtjuk és szaggatóformával felszabjuk.A tésztadarabokat sütőpapírral borított tepsire tesszük és előmelegített sütőben 8-10 perc alatt aranysárgára sütjük










Az sem baj, ha a lisztet először alaposan összekevered a sütőporral. Szerintem ez lehetett a gond, meg a többiek által emlegetett hőmérséklet. A tojássárgákat szerintem egyből rakhatod a vaj, meg cukrok mellé, könnyebb keverni.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!