Milyen karácsonyi süteményeknek lehet ilyenkor már nekiállni linzeren és mézeskalácson kívül?
Én pl. csütörtökön kezdem a bejglit. Aznap összekészítem, lekenem tojással és 1 éjszakát hűvös helyen állni hagyom. Másnap reggel kezdem sütni.
Pénteken még sütök gesztenyés kockát és albert kekszes sütit (igaz, ez utóbbit sütni nem kell :-), talán még zserbógolyót is- meglátjuk mire lesz kedvem.
Holnap (szerdán) pedig megcsináljuk a lányommal a mézeskalácsokat.
Mézeskalácsházat már csináltunk, és minden nap szimatolja hogy nyami-nyami milyen finom lehet, micsoda illata van :-) Mondtam neki a ház még maradjon egyben Karácsonyig, utána lebonthatja és betömheti, inkább sütünk még pár mézekalácsot :-)
- stollen
- szalakális sütik, amiknek még puhulniuk kell
- és amit a többiek már felsoroltak
lapos sütemények lapját már megsütöttem, karácsony előtt 1-2 nappal csak betöltöm a krémmel
zserbó - most kezdtem neki sütni :)
Szia Kérdező!
Én vagyok a zserbógolyós.
Küldöm a linket:
Amúgy én mindig és minden sütit erről az oldalról sütök és mindenki megnyalja utána mind a 10 ujját.
A bejglit kifejezetten ajánlom erről az oldalról. Tavaly csináltam innen először, és annyira finom és szép lett (ahogy a nagykönyvben meg van írva) hogy kevés lett a 6 db, mégegyszer ugyanennyi is elfogyott volna. Úgyhogy most csütörtökön már rögtön 12 db-t csinálok. Ja és lepipáltam vele anyósét is, pedig ő finoman süt, de úgy tűnik a bejglit én tudom jobban :-) Na persze ilyen recepttel nem nehéz :-) De nem árulom el neki a titkot :-)
Sok sikert!
megnéztem ezt az andis bejglit, azt mondjuk nem értem, hogy miért mondja, hogy ha liszten nyújtunk nem lesz fényes a bájgli
de kipróbálom, szépre még nem sikerült :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!