Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki hogy készíti el a töltött...

Ki hogy készíti el a töltött csirkét? (egész csirkéről van szó)

Figyelt kérdés
2011. dec. 19. 06:39
 1/4 anonim ***** válasza:

Én így fogom elkészíteni az idén:

[link]

Ha nem akarod a reklámot is nézni, nyomd meg 2x az F5-öt!

2011. dec. 19. 07:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Ez a "szétkapás" ami a videóban van nekem túl macerás. Én egyszerűen a csirke hasütegébe és a böre alá töltött a tölteléket, ami a következő:

Áztatott zsemle, 1 nyers tojás, 1 főtt tojás összetörve, gomba összevágva (ha nincs friss, akkor szeletelt konzervgomba), csirkemáj vagy májkrém. Só, bors, petrezselyem.

2011. dec. 19. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

nekem nem jött be e link, de nem is fontos. én mindig úgy töltöm a csirkét, hogy a gerince mellett szétvágom, illetve a férjem. a két fél csirke bőrét finoman fellazítom, a combok küröl is, a szányrésznél is, ügyelve, hogy a gerinc mellett ne szakadjon fel. a bőre alatt is, és kívülről is besózom.

elkészítem a tölteléket.

4 zsömlét felkozkázok, és meglocsolom kevés tejjel. ebben szétmorzsálom, hagyom, hogy megszívja a tejet.

közben egy közepes hagymát dinsztelek zsiradékon (lehet szalonnát is kilvasztani,nagyon finom)erre teszek 25-30 deka szeletelt gombát. sózom, borsozom, puhára párolom.

ha szalonnás az alap óvatosan a sóval.

a zsömlére ütök egy tojást, só, bors, egy csipet majoranna, friss petrezselyem.

a gombát zsírjára sütöm és a zsömlemasszát ráöntöm. addig kevergetem, míg összeáll, a serpenyő falától elválik.

langyosra hűtöm, majd elfelezem.

a fél csirkéket kezdem megtölteni mindig egy kis adaggal, és a kezemmel segítem a bőre fölött, hogy oda menjen mindenhova. pl a combot ölelje körbe. aztán szépen elterítem a mellerészen is, és a hasa felől letűzöm 2-3 hústűvel. ekkor még gyomkodással egyenletesere igazítom a tölteléket, a pipi bőrét is bezsírozom, és mennek a zsírozott tepsibe, bőrükkel felfelé.

kb 10 percig erős lángon sütöm, majd amikor már látszik, hogy megfeszült a bőrük, egy hústűvel megszúrkálom őket, hogy a gőz kijöjjön, így nem repednek.

ekkor mérsékelem a lángot, és kb 45 perc alatt pisrosra sülnek.

úgy 10-15 perc pihentetés után szépen lehet darabolni.

nekünk ez vált be, így szeretjük:)

2011. dec. 19. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:

Sziasztok!


ELKÉSZÜLT!!!


A videó alapján "szétkaptam" a csirkét (a combjánál sem hagytam benne csontot), megtöltöttem töltelékkel, meg is sütöttem, meg is kóstoltam, hát nem tudom leírni, milyen finom!! Könnyen átsült, átpuhult a hús, a külseje ropogós pirosra sült, csak ajánlom :)


Nem nehéz szétszedni a videó alapján egyébként, a többi részből egy jó kis húslevest főztem, nagyon jó!! Ünnepi menü lesz nálunk :)

Köszönöm a válaszokat és külön a linket!

BÚÉK!

2011. dec. 31. 13:59

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!