A muffinsütőm kisebb mint a standard, ezért kicsi bele a muffinpapír. Ha kivajazom, akkor ki fogom tudni szedni belőle a sütiket?
Figyelt kérdés
Sose csináltam még muffint, és most elbizonytalanodtam. Nyomjam bele a papírt az a tuti, vagy ha jól kivajazom (ilyen fém, teflonos szerű) akkor kijönnek belőle a sütik?2011. dec. 18. 13:21
1/7 anonim válasza:
Ha a muffinsütőd kisebb, akkor a muffinpapír túl nagy lehet bele... Nem?...
Ha bevonatos a sütőlap, akkor nem kell kivajaznod, a tésztában is van zsiradék, szépen ki fog majd jönni belőle! (És sütés után tedd bele a muffinpapírba.)
Különben én papír nélkül szoktam kisütni, mert először papírral sütöttem és a papírba úgy beleragadt a tészta, hogy alig lehet kiszedni belőle evéskor!...
2/7 anonim válasza:
Több méretben lehet muffinpapírt venni, vegyél olyat, ami a tiédbe jó. Mérd le és úgy keress megfelelő papírt, tescoban talán négy méretet is árulnak.
De ha kikened, az is teljesen jó, csak szerintem sokkal jobban néz ki papírban a muffin.
3/7 anonim válasza:
Hát,ha abbol indulok ki,hogy én papirral sütöm,de ha túl soktésztát rakok bele,és kifolyik felül az jól le tud sülni,utána áztathatod (mert kaparni nem célszerű a teflon miatt) egy fél napig.. Én biztos nem rkanám bele papir nélkül. Lehet kapni kisebb muffinpapirt pl tescoba mindig látok vagy 3 féle méretet. Vagy veszel egy szilikonos sütőformát,abba nem ragad bele (állitolag) papir nélkül sem,és mivel hajlékony,könnyen kitudod szedni a sütiket.
4/7 anonim válasza:
Én soha nem használok papirt (a sütibe sült papirt nem szeretm, meg szerintem az ize is más), sütés elött kikenem vajjal (nem margarinnal) és még egyszer sem ragadt bele.
5/7 anonim válasza:
Ha tutira akarsz menni, olaj vagy margarin, és utána lisztezd ki. Vagy ha van türelmed, vágj az aljába kis korongokat sütőpapírból. Tedd őket félre, többször használatosak.
6/7 anonim válasza:
Ez egy olyan muffin, ami nem ragadbele a papírba, simán kifordul belőle. Szerintem a formából is kijönne.
7/7 A kérdező kommentje:
Na, végül teljesen simán kijött a kivajazott cuccból is. Finomak is voltak :)
2011. dec. 19. 09:25
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!