Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell tartár mártást...

Hogyan kell tartár mártást készíteni?

Figyelt kérdés
Miylen más mártások vannak? Recepteket tudtok írni?
2009. máj. 18. 11:23
 1/6 anonim ***** válasza:
2009. máj. 18. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A tartármártást mellesleg feltupírozhatod nagyon finomra metélt petrezselyemzölddel vagy zellerzölddel, ízesítheted fokhagymapéppel, metélőhagymával stb.


A zsírszegény "hamis" tartármártás receptje egy adaghoz: 1 pohár zsírszegény natúr joghurt, 1 főtt tojás sárgája, némi őrölt fehérbors, mustár, édesítőszer, só (az alaposan szétnyomott sárgáját kell elkeverni a joghurttal, illetve ízesíteni a többi összetevővel, ha ügyesen csinálod, alig észrevehető lesz az ízbeli eltérés a valódi tartárhoz képest).

2009. máj. 18. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én így szoktam:

Veszek egy nagy doboz majonézt, ilyenkor nem sajnálom a pénzt globusra vagy univerre. Ezt kinyomom egy tálba, teszek bele tejfölt, nagyot, de nem mindet teszem bele. Aztán teszek bele kicsi mustárt, borsot, cukrot, pici sót. És jól összekeverem, persze közben is kevergetem. Azt hiszem nem hagytam ki semmit sem! :)

Én kóstolgatom közben és ki hogy szereti. Van aki édesebben, van aki kevésbé édesen, vagy borsosabban, tejfölösebben stb.

Úgyhogy mértékegységet ezért nem írtam, ízlés szerint.


Vagy lehet házi majonézt csinálni tojásból és olajból, ezt kell felverni, de vigyázni kell össze ne kapja! De ilyen melegben jobb ha inkább bolti majonézt veszel a szalmonella miatt! Meg hát úgy tovább eláll, meg biztosabb! Én annyira nem szeretem a házit, de van aki abból szereti!

2009. máj. 18. 13:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim válasza:
100%

Az anyukám receptje szerint és az tényleg nagyon finom:

Kell egy tojásnak a sárgája

pici olaj (nem fontos oliva, és nem kell sok)2 kávéskanál

4 evőkanál cukor

2 mokkás kanál só

Ezt jól össze kell keverni, amig a cukor szét nem olvad a tojással és az olajjal, szinte krém

Aztán jó sok mustár, mondjuk egy kistubusos háromnegyede

bors (fél mokkás kanál)

És egy kispoharas tejföl

Isteni fincsi, és igazi házi

Nem bolti majonézzel :)

Egyébként 10 perc alatt meg is van.

2009. máj. 18. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Próbáld ki egyszer a tejföl-majonéz-só, bors-cukor összeállításhoz a mustár helyett pici ecetes uborka lével + nagyon finomra vagott ecetes uborkát bele.(kaprosssal talán még jobb!)Szlovákiában ettük egyszer így, és valami isteni volt!
2009. máj. 31. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
tök jók!
2010. aug. 12. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!