50 dkg finomliszt,
2,5 dkg friss élesztő
3 evőkanál cukor
3 dl langyos tej
5 dkg olvasztott margarin
1 tojás sárgája
csipet só
tetejére:
15 dkg olvasztott margarin
10-15 dkg darált dió ízlés szerint 4-5 evőkanál cukorral elkeverve, attól függ, milyen édesen szereted
1 dl langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. Ezután összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgával, a sóval, cukorral és még annyi langyos tejjel, hogy puha, lágy tésztát kapjunk. Ezután beledagasztjuk az 5 dkg olvasztott margarint, és konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán kb. másfél cm vastagra nyújtjuk a tésztát, és egy kisméretû pogácsaszaggatóval vagy féldecis pohárral kiszaggatjuk. A pogácsákat egymás mellé rakjuk egy margarinnal kikent tepsiben vagy tortaformában, meglocsoljuk olvasztott margarinnal, majd megszórjuk cukros dióval. Ezután jön a következő réteg kiszaggatott tészta az első sor tetejére, újra olvasztott margarin és cukros dió. Addig rakosgatjuk a tepsibe a tésztát, amíg el nem fogy. A tetejére is kerül olvasztott margarin + cukros dió, majd fél órát pihentetjük a tésztát a tepsiben, végül előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 fok) 35-40 percig sütjük.
Én vaníliasodó helyett egyszerűen csak megfőzök 1 cs. vaníliás pudingport 1 liter tejben, ízlés szerint cukorral, és kihűtöm (közben többször megkavarom, hogy ne legyen csomós).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!