Margarin vagy egyéb kenős elkészítése jobb?
MArgarin helyett sokkal egészségesebb vajat használni, abban nincsenek káros anyagok (természetesen a menyiségre figyelni kell). Viszont nem hiszem, hogy egy cukorbetegnek feltétlen margarint/vajat kellene fogyasztania.
A diétában a szénhidráttartalmat be kell számitani, mindegy, hogy honnan jön, igy a "kenösben" is. (Ezt a kifejezést még nem hallottam, feltéletezem, hogy ez alatt valami kenyérre kenhetö krémet értesz). A tojás, sajt (lehetöleg NEM kenös, hanem reszelt vagy összetört) túró, tejföl, joghurt rendben van, meg mindenféle reszelt vagy finomra vágitt zöldségféle. A "4 kanál pire" nem tudom, mi lehet, ilyen szót nem ismerek.
A mindenféle felsorolt alapanyagokat (pl. tojás) keverd el tejföllel/joghurttal, izesitsd füszerekkel meg zöldségfélékkel, és akkor nincs igazán több szénhidrát benne, mint a margarinban/vajban lenne.
a kórházakban mái napig 2 dekás margarint adnak a reggelihez, és jó, ha a vacsihoz is...nem gondolom, hogy ezzel rongálnák a betegek egészségét. félreértés ne essék, és is vajpárti vagyok. de azt nem adnak..
otthon mindent kenyérre kenhető krémet elkészítheszt, csak figyelembe kell venni a dietetikai ajánlásokat.
sós krémek esetében, csak a hozzá fogyasztot kenyérféle szénhidráttartalmát kell figyelembe venni.
Például a csicsóka,vagy a zeller nem tartalmaz annyi szénhidrátot mint a burgonya,és kiváló püré készíthető belőle.
A tejföl is lehet kiinduló alapanyag.
Szerintem egy finom kőrözöttel old meg a problémát!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!