Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sárgarépa nélkül vadas?

Sárgarépa nélkül vadas?

Figyelt kérdés

Valameik nap beszélgettünk egy ismerősünkel hogy nem szereti főve a sárga répát.Kérdeztem hogy a vadast szereti-e, mondta hogy igen de náluk tuti nincs benne sárga répa.Azért felhívta a feleségét és megerősítette hogy nincs benne.Kértem hogy írja le a receptet, de azóta sem.

Arra gondoltam tesz bele, csak a férjének nem meri bevallani.Vagy tényleg lehet anélkül csinálni?Írnátok receptet?

2011. dec. 10. 08:08
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem nem tudja a feleség letagadni, hiszen a sárgarépától lesz a vadasnak olyan színe, mint a sárgarépáé.

Valószínű, hogy csak a gyökeret és egyéb ízesítő fűszereket használ a feleség, mint vegeta, stb.

Személy szerint a vadast kifejezetten a mártás miatt szoktam készíteni, de ez ízlés dolga!

2011. dec. 10. 08:11
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet,hogy a felesége alapporból készíti? Én megnéztem,nekünk itthon van knorr vadas alap,az elkészítéséhez nem kell répa. Bár az íze egyáltalán nem olyan,mint a vadasé,de attól még annak hívják.
2011. dec. 10. 10:30
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem biztosan nem porból készíti.Kimondottan megveti a porokat.
2011. dec. 10. 11:33
 4/6 anonim ***** válasza:
Akkor nem tudom. Lehet neked van igazad,tényleg tesz bele répát,csak nem mondja el neki. Ha az ember készen eszi,nem nagyon tűnik fel,hogy répa.Vagyis nekem nem nagyon érződik,hogy az répa. Ez olyan lehet,mikor egy kisgyerek kijelenti,hogy nem szereti pl. a tökfőzeléket,de ha nem tudja hogy azt eszik,még repetát is kér belőle :)
2011. dec. 10. 12:03
 5/6 anonim ***** válasza:

ha lenne benne sárgarépa észrevenné a a fickó. a srépa még botmixerezve is meglátszik a szószban.

viszont, ha jó édes fehérrépát használ egy kis zellert,

és a többi minden vadasmártásba valót, akár jó is lehet.

bár én ki nem hagynám a világért sem.

és van a paszternák nevű keverék, (sárga és fehérrépa), jó édeskés gyökérnövény, lehet, hogy azt használ az illető hölgy.

2011. dec. 10. 13:09
 6/6 anonim ***** válasza:

Lehet tesz bele sütő tököt vagy édes burgonyát nem sokat csak ezzekel szinezi.

Amúgy valószinű répából készül csak nem kötik az orrára.

2011. dec. 10. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!