Nálunk húsleve csiga tésztával, rántott hús majonézes kukoricával rizssel és krumplipürével, töltött káposzta, esetleg rántott hal. Sütinek beigli zserbó és valami krémes de még nem tudom mi.
2011. dec. 7. 20:40
12/22 anonim válasza:
gesztenyeleves, rizs lazaccal, salátával, flódni.
2011. dec. 7. 21:07
13/22 anonim válasza:
Halászlé, rántott hal, hagymás krumplis saláta, és vagy töltött káposzta, vagy töltött dagadó. Ez még kérdéses, majd eldöntöm. Süti: Zserbó, linzer koszorú, hókifli. Sós nem lesz mert azt szilveszterkor szoktam sütni.
A disznóöléskori (hosszú) hurkát-kolbászt karikába hajtva egy nagyob kizsírozott tepsibe egymás mellé tenni, mellé az előre besózott pecsenyehúst = dagadó (fehérpecsenye), de lehet karaj is, persze felszelve és együtt sütni őket. A kolbászból kisülő zsír átjárja a hurkát és a pecsenyét is.
Édesanyám még mellé rakta puhulni a hordós káposztát is, én azt külön párolom (nem lesz annyira zsíros, csömör). Hagymás törtkrumplit készítünk mellé köretnek.
2011. dec. 7. 21:50
16/22 anonim válasza:
Szenteste csak mákos bobajka. Másnap Húsleves,töltött-káposzta, sülthús körettel,vagy pörkölt nokedlival.
2011. dec. 8. 07:17
17/22 anonim válasza:
GESZTENYELEVES:
(a legjobb megoldás, mert nagyon hamar kész van, mindenki oda van érte, hátránya, hogy kicsit drágább mint a többi leves, de karácsonykor ez sem kizáró.)
szóval gyakorlatilag egy turmix. én gesztenyemasszát összeturmixolok tejjel (1 massza, 1 l tej). ízesítem vaníliával, tejszínhabbal esszük.
friss geszetenyével is lehet persze, akkor azt be kell áztatni előre, megvágni, kisütni, lehámozni. azután turmixolni tejjel, cukorral, vaníliával.
2011. dec. 8. 08:29
18/22 anonim válasza:
Nálunk szenteste valószínű kacsa lesz sütve almás-lilakáposztával, krumplipürével+ a sütik. Nekem másnapra kellene több mindent csinálni, mert szülinapom és névnapom is szenteste van, így karácsonykor jönnek a vendégek:) Még nem tudom mi legyen nekik a menü.
2011. dec. 8. 14:52
19/22 anonim válasza:
Többféle kaja is lesz, mert nem mindenki szereti a halászlevet meg a töltött káposztát. Hal rántva sült krumplival, esetleg franciasalátával, előtte meg húsleves. De nem lenne rossz a pulyka sem. Desszert meg a szokásos: bejgli, mézes süti stb.
2011. dec. 17. 17:56
20/22 anonim válasza:
húsleves, töltött káposzta, rántotthal, rántottgomba, sültkrumpli, bejgli, lekváros süti.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!