Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi kell a palacsintához?

Mi kell a palacsintához?

Figyelt kérdés
Nagyon megkívántam, de anyum nincs itthon, hogy süssön nekem. Már csináltam, mármint a sütés részét, de azt nem tudom, hogy mit kell belerakni, mert azt mindig anya csinálta. Apám meg nem tudja, hogy kell. :P
2011. dec. 4. 14:09
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Hozzávalók:


20 dkg liszt (1 púpos evőkanál=2 dkg)

2 tojás

3 dl tej

2 dl szénsavas ásványvíz

1 csipet só

3/4 dl olaj


Elkészítés:


Egyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából!

2011. dec. 4. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
53%
Liszt, víz, só, zsiradék, tojás, esetleg tej, de elhagyható.
2011. dec. 4. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

én ha nagyon megkívánom a palacsintát de nincs kedvem sokáig ott állni és sütögetni, akkor vastagabb tésztát szoktam csinálni.

Nem szoktam méricskélni.

Fogok egy darab tojást, felverem mintha rántottának készíteném. Rakok bele érzéssel cukrot, mondjuk 1-2 evőkanálnyit. Teszek bele egy csipet sót. Néha egy kis olvasztott margarint is, mondjuk 1 teáskanálnyit. Jól összekeverem. Aztán teszek bele lisztet érzéssel. Mondjuk 10 evőkanálnyit. Jó sűrű lesz, összekeverem. És elkezdem felönteni tejjel. Annyira öntöm fel amennyire vastag tésztát szeretnék. Ha folyós, akkor az vékony tészta. Ha olyan sűrű mint a tejszín az közepesen vastag tészta. Ha ennél sűrűbb az még vastagabb.

Esetleg tehetsz bele szódabikarbónát is. Ásványvízzel én nem bajlódom.

Egy ilyen adagból kijön egy 5-6 jó vastag szelet, ami 2 főnek is elég hogy csillapítsa hirtelen jött palacsinta vágyát. És nem annyira macerás.

2011. dec. 4. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Süthetsz tarkedlit is, az olyan minta a sütőporos palacsinta. És finomabb, mint a normál palacsinta:

2 egész tojás

25 dkg liszt

10 dkg cukor

1 tk sütőpor

csipet só

1 ek rum

3 dl tej

olaj a sütéshez


Ez sűrűbb tészta, mint a palacsintáé. Ha kikeverted, akkor olajozd be a sütőt, és kb 5 cm átmérőjű köröket önts a sütőbe. Hamar sül, kb, mint a normál palacsinta, csak vastagabb, és haraphatóbb. (A sütőt mindig olajozd be.)

Mind a két oldalát meg kell sütni. Remélem, ízleni fog.

2011. dec. 4. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 mustafa33 ***** válasza:

Vékony palacsinta, aminek jó ropogósra sül a széle, de azért "feldobható":

20 dkg liszt, 5 dcl tej (zsíros), 1 csipet só, 1 vanília cukor.

Olaj csak a palacsintasütő megkenéséhez, ha cukorral van akkor inkább csak teflonosban süsd. Ha víz is van benne nehezebb feldobva fordítani.

2011. dec. 5. 02:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!