Milyen szaloncukor legyen?
Túros mazsolás!(-a Tibinek van ilyen és isteni finom!)
Az engem is érdekelne hogy csinálod?
Végül egyben csináltam a kettőt. Nagyon jó lett! :)
Én rumot nem tettem bele, mert gyerekek is eszik, de biztos jó úgyis.
Kétféle bevált receptem is van, csináljátok bátran, nagyon egyszerű, és finom is!
--Csokis-narancsos--
- 10 dkg hámozott, szeletelt mandula (ezzel egyszerűbb dolgozni), ezt le kell darálni késes robotgéppel, porszerűre, utána mehet hozzá a többi hozzávaló
- 15 dkg darált háztartási keksz
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg olvasztott étcsoki (én Tibit szoktam - 60%-os kakaós)
- 1 narancs reszelt héja
- baracklekvár, pár evőkanál
- narancslé, pár evőkanál (gyúrható állagúnak kell lennie!)
Gyúrható állagúra össze kell dolgozni, kis szaloncukrokat formázni belőle, csokoládéval bevonni.
--Diós-kávés--
5 dkg hámozott, szeletelt mandula
10 dkg dió
15 dkg darált háztartási keksz
15 dkg porcukor
ezeket összekeverni (mint fent) hozzáadni
3 evőkanál baracklekvárt
0,5 dl lefőzött kávét (ha gyerekek is eszik, inkább gyenge legyen) A kávét apránként kell adagolni a végén, hogy gyúrható állagú legyen, jól összeálljon.
(Ha ragacsos, egy kis diót lehet még hozzá adni, de elvileg ez a 0,5 dl kávé pont elég.)
Utána csokimázzal bevonni.
A kész szaloncukorkákat csokiba forgatom (2 kis villa segítségével):
Gőz fölött felolvasztani
- 100 gr étcsokoládét (pl. Tibi)
- 5 evőkanál étolajjal (Vénusz napraforgó)
Rácsra téve hidegre teszem egy tálcán (én az erkélyre szoktam).
Utána fényes csomagoló papírba csomagolom, és egy tálban várja az elfogyasztást.
Karácsony előtt szoktam csinálni, de Karácsony után már nem nagyon van belőle. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!