Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen szaloncukor legyen?

Milyen szaloncukor legyen?

Figyelt kérdés
Én csinálom, diós-kávésra gondoltam, de ezek összeillenek együtt? Elég karakteres íze van mindkettőnek. Vagy jobb inkább külön-külön?
2011. dec. 3. 00:09
 1/6 anonim ***** válasza:
diós-rumos-kávés és meg van az átmenet :)
2011. dec. 3. 00:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
bocsi az off-ért,de hogyan csinálod?
2011. dec. 3. 06:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Túros mazsolás!(-a Tibinek van ilyen és isteni finom!)

Az engem is érdekelne hogy csinálod?

2011. dec. 3. 06:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem külön legyen diós, és külön kávés. Legalább van választék. Engem is érdekelne hogy csinálod.
2011. dec. 3. 07:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
kávés, diós runos,
2011. dec. 3. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

Végül egyben csináltam a kettőt. Nagyon jó lett! :)

Én rumot nem tettem bele, mert gyerekek is eszik, de biztos jó úgyis.


Kétféle bevált receptem is van, csináljátok bátran, nagyon egyszerű, és finom is!


--Csokis-narancsos--


- 10 dkg hámozott, szeletelt mandula (ezzel egyszerűbb dolgozni), ezt le kell darálni késes robotgéppel, porszerűre, utána mehet hozzá a többi hozzávaló

- 15 dkg darált háztartási keksz

- 15 dkg porcukor

- 5 dkg olvasztott étcsoki (én Tibit szoktam - 60%-os kakaós)

- 1 narancs reszelt héja

- baracklekvár, pár evőkanál

- narancslé, pár evőkanál (gyúrható állagúnak kell lennie!)

Gyúrható állagúra össze kell dolgozni, kis szaloncukrokat formázni belőle, csokoládéval bevonni.


--Diós-kávés--


5 dkg hámozott, szeletelt mandula

10 dkg dió

15 dkg darált háztartási keksz

15 dkg porcukor

ezeket összekeverni (mint fent) hozzáadni

3 evőkanál baracklekvárt

0,5 dl lefőzött kávét (ha gyerekek is eszik, inkább gyenge legyen) A kávét apránként kell adagolni a végén, hogy gyúrható állagú legyen, jól összeálljon.

(Ha ragacsos, egy kis diót lehet még hozzá adni, de elvileg ez a 0,5 dl kávé pont elég.)

Utána csokimázzal bevonni.


A kész szaloncukorkákat csokiba forgatom (2 kis villa segítségével):

Gőz fölött felolvasztani

- 100 gr étcsokoládét (pl. Tibi)

- 5 evőkanál étolajjal (Vénusz napraforgó)

Rácsra téve hidegre teszem egy tálcán (én az erkélyre szoktam).

Utána fényes csomagoló papírba csomagolom, és egy tálban várja az elfogyasztást.


Karácsony előtt szoktam csinálni, de Karácsony után már nem nagyon van belőle. :)

2011. dec. 3. 15:38

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!