Karácsonyra szaloncukor helyett tejkaramellát csomagolnék be valami szép papírba. Eláll az a szobában kb. két hétig?
eláll, de számíts rá, hogy beleőszülsz, mire lassan, legalább 2-2,5 óra kevergetéssel elkészül.annyit nem ér, én tavaly próbáltam, de az idén kihagyom...:)
amúgy csomagolni szépen lehet, akár a szaloncukrot.
ez tényleg nagyon lassan fog besűrűsödni
cukrot megolvasztod karamellnek, mielőtt felolvadna az összes cukor leveszed, hogy ne barnuljon túl és lassan kevergeted, közben felteszed a tejet forralni, ha forr, a karamellt visszateszed gyenge vagy közepes tűzre (attól függ mennyire hűlt ki) és vékony sugárba csorgatod hozzá a tejet, folyamatosan keverve!
vigyázz, mert ha túl sok tejet öntesz bele egyszerre, a cukros tej kifut és óvatos légy, mert súlyos égési sérülésket lehet szenvedni ezáltal!
Ha készítettél már,akkor nem az a kérdés, hogy eláll-e 2 hétig, hanem az, hogy a család nem eszi-e meg 2 nap alatt.
Elvileg eláll, de tuti, hogy felpuhul a melegben.
jaaaaaaaa, el akarod rejteni előlük???
ha nem, akkor végképp nem értem :(
amúgy minőségileg eláll, állagra megolvad
Köszi, ez jó ötlet
De igazából arra voltam kíváncsi, hogy a tej miatt eláll-e kb. két hétig, mert az ugye elég romlékony, viszont fel van főzve és a cukor tartósít. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!