Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Karácsonyra szaloncukor...

Karácsonyra szaloncukor helyett tejkaramellát csomagolnék be valami szép papírba. Eláll az a szobában kb. két hétig?

Figyelt kérdés
A tejkaramella recetje a lehető legegyszerűbb: tej és cukor, jó sokáig lassan főzve, mígnem massza lesz belőle...Eláll ez így, vagy inkáb keressek más alternatívát?
2011. nov. 28. 09:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

igen, 60%-ban tartósít

én amikor csináltam, két hétig kint állt a lábasban, hogy csökkentsem a keserű mellékízzét (minden nap párszor jól átkavartam) és egyátalán nem romlott meg

egyszer még higítottam is picit tejjel, tűzön, még mindig nincs semmi baja

2011. nov. 29. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 anonim ***** válasza:

A "bóti" tejkaramella is hónapokig állhat az üzletben, mégsem romlik meg.

anno nyáron is a lengyelpiacon is árulták, ami nagyon finom volt, szóval tudomásom szerint a hosszú főzés alatt minden baci kipusztul a tejből, a cukor pedig elvileg minőségét korlátlan ideig megőrzi.

2011. nov. 29. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 A kérdező kommentje:
A bóti tejkaramella nemigen tartalmaz tejet :)
2011. nov. 30. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!