Kepap? Kint becsben ettem kepapot. Nagyon izlett. Hogyan kell elkesziteni?
K E B A B 1 kg birka- vagy borjúhús, 6 db hagyma. A tésztához: 35 dkg liszt, 2 evőkanál margarin, 2 paradicsom, 1 csokor petrezselyem, só, bors, kakukkfű
A hagymát finomra vágjuk, a margarinon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk az egészen apróra vágott húst majd ezzel együtt 30 percig lassan tovább pároljuk. A hagymás hőshoz hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, vízzel felöntjük és 90 percig tovább főzzük. Ezután 2 finomra vágott hagymát adunk hozzá, kicsit átforraljuk, míg az újonnan hozzáadott hagyma is megüvegesedik. Borssal, kakukkfűvel ízesítjük, félretesszük, és hagyjuk kihűlni.
A lisztből, sóból, margarinból, 1 tojásból kevés vízzel sima tésztát gyúrunk a masszából. A tésztát körülbelül 1/2 cm vastagságura kinyújtjuk, és négyszögletes darabokra vágjuk. A közepére a hústöltelékekből kis halmokat formálunk, és háromszögletűre összehajtogatjuk. Tetejét tojással megkenjük, kizsírozott sütőlemezre helyezzük és közepesen meleg sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Te a gyors büfésre gondoltàl,ugye?
Én eszek nap mint nap.
A titok:
Egy nagy zsömle(mint a puffancs)
Különbözö zöldségek(hagyma,salàta levél,kàposzta levéluborka,paradicsom,paprika)
A hus bàràny vagy borjuhus .Papir vékony csikokra szeletelve,rövid ideig sütve.
A szosz:
160 gramm majonéz
70 gramm ketchup
egy fél citrom leve
fél dl tej
so
2 cl borpàrlat(elhagyhato)
Ezt összekevered egy üres flakonban,és kész.
Plussz chilli szosz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!