Linzertészta alapú tortát szeretnék csinálni, segítenél?
Vagy túrót tennék bele vagy pudingot, de félek h a puding eláztatná :/ szerintetek?Nem szoktam sütni, csak nagyon ritkán
3 tészta lenne és közé a krém, a tetejét meg oldalát tejszínhabbal díszíteném, de nincs nyomózsákom sajnos, hogyan lehet szépen eloszlatni egyébként?
Vagy ez egyáltalán finom torta lenne?:) keresgéltem recepteket, de én ilyesmit szerettem volna, úgyhogy én találtam ki úgymond ezt.
Köszönöm ha vki segít, ma akarom megcsinálni, szülionapra
A túróhoz tegyél néhány tojássárgáját,cukrot,mazsolát,citrom levet és keverd ki simára. Ezzel megtöltheted a tortát. Esetleg keverhetsz hozzá tejszínhabot is.
Díszítéshez egy műanyag zacskó csücskéből vágj le egy picit. Ha keresztbe is elvágod,akkor mintás lesz a díszítésed. A zacskóba töltsd bele a tejszínhabot. Fogd össze a zacskót felül,így kitudod belőle nyomni a díszítést.
Én mást javaslok. Ha szabad:)
Joghurttorta, ami sütés nélkül, a legegyszerűbb cucc. És finom.
Linzertészta, kakaós. Sok kakaóval:)
Krém:
kb. fél liter joghurt (natúr is lehet, v gyümölcsös, ízlés szerint)
kb. fél liter HULALA cukrászati habalap. Teszkóban, Osanban lehet kapni, rózsaszínes színe van.
2 Dr. Oetker zselatin fix.
Felvered a habot, bele a joghurt, aztán bele a zselatin fix por.
A tortaforma alján megsütöd a linzertésztát. Amikor megsült rálapátolhatsz lekvárt, v csokit, v amit akarsz. Hagyhatod simán is. Én pl. eperdzsemet használtam múltkor.
Ráteríted a habos joghurtos krémet, és beteszed a hűtőbe. A hab megdermed, vágható lesz, és baromi finom:)
Én pl szeretem a natúr joghurtos változatot, kis citromhéjjal, kevés cukorral. Vagy a gyümölcsöset. Úgy bonyolítod, ahogy akarod. A végén csokimáz is mehet rá, akár.
Én nem akarlak elkeseríteni, lehet, hogy már meg is sütötted, de: harom linzerlap közé nem nagyon tudunk krémet betölteni, úgy, hogy azt fel is lehessen szelni rendesen.
idő kell, hogy megpuhuljon, a tórókrém ez esetben necces.
a pudingtól is megpuhul, de szeletelésnél megy a pudingos krém mindenfelé.
jelzem ez csak gyúrt tészták esetében fordulhat elő.
piskótatésztával más a helyzet.
van olyan túrótorta recept is, aminem az alja linzer, de a többi része a tortának csakis stabil túrókrém.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!