Nem akarok senkit lebeszélni az egyébként egészséges savanyú
(hordós) káposzta fogyasztásáról, (mi is imádjuk) de pontosan annyi sót tartalmaz, mint a házi kolbász.
2%-ot, vagyis 10 kilónként 20 dekát.
Csak arra reagáltam, hogy "nincs tele sóval".
2011. dec. 1. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
12/20 anonim válasza:
piritott,kinaitészta,piritott zöldségekkel, zöld saláta különbözö sajtokkal, hal szelet grillezve, tofu, gyümölcs saláta,
2011. dec. 1. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
13/20 anonim válasza:
gombástojás, paprikástojás, zöldborsós omlett.
2011. dec. 1. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
14/20 anonim válasza:
van valahol egy zöldborsótorta receptem is. tortaformában kell megsütni, és cikkekre vágra fogyasztani. megkeresem:))
2011. dec. 1. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
15/20 anonim válasza:
szinte bármilyen zöldségből áztatott zsömlével csináhatsz zöldségfasírtot is, szerintem azok is nagyon finomak.
zöldbab, karfiol, lencse, káposzta ... és még sorolhatnám.
ugyanúgy hagymával, fokhagymával, fűszerekkel, csak a hús helyett zöldségekkel.
2011. dec. 1. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
16/20 anonim válasza:
doboszoli! Az én savanyúkáposztámban annyi só van, amennyit én teszek bele. Talán nem jött le, hogy ez otthon készített dolog. És én nem teszek bele annyit, mint amennyit mások, ecetet meg ugye egyáltalán nem. Valóban gyenge pontja a dolognak a só, de ha keveset teszek bele, ez a probléma eltörpül a rengeteg előny mellett. Ha meg valaki mindenképpen ki akarja váltani a sót, ha kefirgombát tesz bele, akkor elhagyható a só. A só egyébként a rohadás megakadályozására, az eltarthatóság miatt kell, de lehet vele variálni.
2011. dec. 1. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
17/20 doboszoli válasza:
Mennyit teszel bele?
20 éve káposzta savanyítással foglalkozó ismerősöm,(évi párszáz mázsa) mondá: Ha több só van benne a káposzta megpuhul, ha kevesebb, nem forr ki. Neki elhiszem, nem beszélek a levegőbe.
Biztosan jó kefírgomával is...
Amúgy semmi gondom a sóval, hiszen jár bele.
2011. dec. 1. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
18/20 anonim válasza:
Lencse, csicseri, bab...
nem fözeléknek indiai dhalok mintájára is készitheted
sós vízben fözöd vagy konzervet használsz
serpenyöben bármit piritasz hozzá kevered
curry por, pari püré, korainder...
Túroval töltött zöldségek
túró, sajtkrém, fűszereket eldolgozol, zöldségbe töltöd rá sajt sütöben 20-30 p.
szerintem gombával a legjobb de másal is probálhatod
2011. dec. 1. 22:40
Hasznos számodra ez a válasz?
19/20 anonim válasza:
Mákostészta
2011. dec. 1. 23:46
Hasznos számodra ez a válasz?
20/20 anonim válasza:
A mákostészta jó, de csak ha teljes őrlésű lisztből készült tészta van benne, és nagyon kevés cukor. Én egyébként mindenbe teszek mákot, amibe csak lehet. Például darált lenmag, napraforgó és mák együtt egy szuperkaja, csak kicsit nehezen nyelhető, de ezen egy kis folyadék segít. És csinálok még mákos tejbegrízt teljes örlésű búzadarával, egy kis fahéjjal, mazsolával, az is nagyon jó.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!