Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Olcsó ételek, amik egészségesek?

Olcsó ételek, amik egészségesek?

Figyelt kérdés

pl valami zöldséges étel (nem leves)


Valaki tud valamit mondani, amit szeret, vagy amit jónak talál?:)


(tudom,hogy bizonyára tele van a google ilyen receptekkel, de én tőletek szeretnék választ kapni kíváncsi vagyok ,hogy ki mit ír:D ki mit szeret stb.)


2011. dec. 1. 13:28
1 2
 11/20 doboszoli ***** válasza:

Nem akarok senkit lebeszélni az egyébként egészséges savanyú

(hordós) káposzta fogyasztásáról, (mi is imádjuk) de pontosan annyi sót tartalmaz, mint a házi kolbász.

2%-ot, vagyis 10 kilónként 20 dekát.

Csak arra reagáltam, hogy "nincs tele sóval".

2011. dec. 1. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/20 anonim ***** válasza:
piritott,kinaitészta,piritott zöldségekkel, zöld saláta különbözö sajtokkal, hal szelet grillezve, tofu, gyümölcs saláta,
2011. dec. 1. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/20 anonim ***** válasza:
gombástojás, paprikástojás, zöldborsós omlett.
2011. dec. 1. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/20 anonim ***** válasza:
van valahol egy zöldborsótorta receptem is. tortaformában kell megsütni, és cikkekre vágra fogyasztani. megkeresem:))
2011. dec. 1. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/20 anonim ***** válasza:

szinte bármilyen zöldségből áztatott zsömlével csináhatsz zöldségfasírtot is, szerintem azok is nagyon finomak.

zöldbab, karfiol, lencse, káposzta ... és még sorolhatnám.

ugyanúgy hagymával, fokhagymával, fűszerekkel, csak a hús helyett zöldségekkel.

2011. dec. 1. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/20 anonim ***** válasza:
67%
doboszoli! Az én savanyúkáposztámban annyi só van, amennyit én teszek bele. Talán nem jött le, hogy ez otthon készített dolog. És én nem teszek bele annyit, mint amennyit mások, ecetet meg ugye egyáltalán nem. Valóban gyenge pontja a dolognak a só, de ha keveset teszek bele, ez a probléma eltörpül a rengeteg előny mellett. Ha meg valaki mindenképpen ki akarja váltani a sót, ha kefirgombát tesz bele, akkor elhagyható a só. A só egyébként a rohadás megakadályozására, az eltarthatóság miatt kell, de lehet vele variálni.
2011. dec. 1. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/20 doboszoli ***** válasza:

Mennyit teszel bele?

20 éve káposzta savanyítással foglalkozó ismerősöm,(évi párszáz mázsa) mondá: Ha több só van benne a káposzta megpuhul, ha kevesebb, nem forr ki. Neki elhiszem, nem beszélek a levegőbe.

Biztosan jó kefírgomával is...

Amúgy semmi gondom a sóval, hiszen jár bele.

2011. dec. 1. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Lencse, csicseri, bab...

nem fözeléknek indiai dhalok mintájára is készitheted

sós vízben fözöd vagy konzervet használsz

serpenyöben bármit piritasz hozzá kevered

curry por, pari püré, korainder...


Túroval töltött zöldségek

túró, sajtkrém, fűszereket eldolgozol, zöldségbe töltöd rá sajt sütöben 20-30 p.

szerintem gombával a legjobb de másal is probálhatod

2011. dec. 1. 22:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/20 anonim ***** válasza:
Mákostészta
2011. dec. 1. 23:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/20 anonim ***** válasza:
A mákostészta jó, de csak ha teljes őrlésű lisztből készült tészta van benne, és nagyon kevés cukor. Én egyébként mindenbe teszek mákot, amibe csak lehet. Például darált lenmag, napraforgó és mák együtt egy szuperkaja, csak kicsit nehezen nyelhető, de ezen egy kis folyadék segít. És csinálok még mákos tejbegrízt teljes örlésű búzadarával, egy kis fahéjjal, mazsolával, az is nagyon jó.
2011. dec. 2. 07:29
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!