Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért "muszáj" feltéttel...

Miért "muszáj" feltéttel tálalni a főzeléket? Ha pl. hús van a levesben.

Figyelt kérdés
2009. máj. 13. 18:33
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem /lenne/ muszáj, de elég régen már így szoktuk meg. Gyerekkoromban alig láttunk húst, így a főzelékek is csak "mezitlábasak" voltak, vagyis bab-, lencse-, burgonya főzelékhez nem volt semmiféle hús. Anélkül is ízlett, pláne, ha elég éhesek voltunk.
2009. máj. 13. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
94%

Egyáltalán nem muszáj.

Én húsimádó vagyok, a párom még inkább az, ezért én husis feltéteket is szoktam készíteni. De ha éppen besokkallok a sok hústól, akkor főtt tojással, tükörtojással, rántott sajttal eszem. Ha pedig nagyon fincsi a főzi, simán magában is jöhet. :)

2009. máj. 13. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem hozzá tartozik, mivel a főzelék a köret szerintem. Először itt, ezen a honlapon hallottam, hogy valaki csak úgy magában is eszi a főzeléket. Én nem tudom elképzelni.
2009. máj. 13. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim válasza:
100%
hát,szerintem csak az egyhangúság elkerülése végett. hogy legyen benne valami izgi,hogy husi vagy főzi jön-e a kanálra:)
2009. máj. 13. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
80%

Egyáltalán nem muszáj. Van amihez nem is illik semmi. Például én szeretem a (saját) répafőzeléket, de nem igen tudok hozzá milyen feltétet elképzelni, esetleg mellé egy magos zsemlét.

Nem vagyok se vega, se egészségesen táplálkozó, csak olyan átlag.

Pl. a törvebabhoz kenyeret eszünk és savanyúkáposztát.

Mi a lánnyal ilyen virsliféléket nem is eszünk(csak mustárhoz papírtálcához) de az embernek adok hozzá, mert fizikai munkát végez. A fiam meg előre ellopkodja a feltétet, neki marad a csuszpájsz magában.

Azért szerintem úgy viszont megkívánja a kenyeret.

De! A krumplifőzelék azért finom tud lenni fasírttal, a babfőzelék debrecenivel, a paradicsomos káposzta sült oldalassal. Ekkor a levesbe már nem kell hús.


Szerintem azért van ez így beidegződve, mert a napköziben adják. Ott meg kell lennie naponta a fehérje-keményítő-zsír adagnak.A gyermekétkeztetési előírás miatt.

Ki mondta hogy muszáj?

A férjed?

A férfinak pedig hús kell! Vízváry Mariska szerint is. A főzeléket ő (a férfi)el is hagyná, de a húsfélére szüksége van. És a "pót" húsokon kívül (pipifasírt rántott párizsi szafaládé) legalább hetente egy jó darab színhúsra, legjobb egy nagy szelet marha. Ezt meg kell adni a férfiaknak. Amelyik nem vegetariánus, persze.

2009. máj. 13. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem mindig van hús,kivéve a tökfőzeléket,amihez pörköltet adok.A sűrű főzelékeket sokszor esszük feltét nélkül.A spenóthoz és a zöldborsóhoz bundáskenyér vagy tükörtojás,ha húsféle a köret,az lehet fasírt,oldalas,a zöldbab főzelékbe pedig ha már kész,személyenként (nagyanyám módjára) beleütök egy két tojást,pár percig még nem zárom el a gázt alatta,majd letakarom és kb.lo perc mulva tálalom.Addigra a tojásfehérje megszilárdul.(kb.mint a buggyantott tojás.)
2009. máj. 13. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Ez azért van, mert amilyen tápanyagok vannak a főzelékben, azok kioldódnak, ha mellé teszel feltétnek egy kis pörköltet, vagy vmi mást.
2009. máj. 14. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!