Miért "muszáj" feltéttel tálalni a főzeléket? Ha pl. hús van a levesben.
Egyáltalán nem muszáj.
Én húsimádó vagyok, a párom még inkább az, ezért én husis feltéteket is szoktam készíteni. De ha éppen besokkallok a sok hústól, akkor főtt tojással, tükörtojással, rántott sajttal eszem. Ha pedig nagyon fincsi a főzi, simán magában is jöhet. :)
Egyáltalán nem muszáj. Van amihez nem is illik semmi. Például én szeretem a (saját) répafőzeléket, de nem igen tudok hozzá milyen feltétet elképzelni, esetleg mellé egy magos zsemlét.
Nem vagyok se vega, se egészségesen táplálkozó, csak olyan átlag.
Pl. a törvebabhoz kenyeret eszünk és savanyúkáposztát.
Mi a lánnyal ilyen virsliféléket nem is eszünk(csak mustárhoz papírtálcához) de az embernek adok hozzá, mert fizikai munkát végez. A fiam meg előre ellopkodja a feltétet, neki marad a csuszpájsz magában.
Azért szerintem úgy viszont megkívánja a kenyeret.
De! A krumplifőzelék azért finom tud lenni fasírttal, a babfőzelék debrecenivel, a paradicsomos káposzta sült oldalassal. Ekkor a levesbe már nem kell hús.
Szerintem azért van ez így beidegződve, mert a napköziben adják. Ott meg kell lennie naponta a fehérje-keményítő-zsír adagnak.A gyermekétkeztetési előírás miatt.
Ki mondta hogy muszáj?
A férjed?
A férfinak pedig hús kell! Vízváry Mariska szerint is. A főzeléket ő (a férfi)el is hagyná, de a húsfélére szüksége van. És a "pót" húsokon kívül (pipifasírt rántott párizsi szafaládé) legalább hetente egy jó darab színhúsra, legjobb egy nagy szelet marha. Ezt meg kell adni a férfiaknak. Amelyik nem vegetariánus, persze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!