Ti hogy szoktátok készíteni a palacsintát? Szoktatok a tésztájába tejet rakni, vagy csak szódát, vagy vizet?
szódát teszek bele, de szó szerint csapvízből készült szódát, mert azt tapasztaltam, hogy az ásványvíztől keményebb, szárazabb lett a palacsinta.lehet, hogy ez csak az én agyszüleményem, de az ásványvizeket dúsítják
ezzel azzal, ki milyent vesz. néha a jóból is megárt a sok... a sima szódával nem vettem észre ilyesmit.
Heuréka! ma feltaláltam a palacsintapizzát:) lehet, hogy már más is, de én kényszerből ma jöttem rá.
a férjemnek pizzát igártem ebédre, így kezdődött. aztán rájöttem, hogy nincs itthon élesztő.
tejjel-szódával sütöttem gyorsan 20 palacsintát.felét megkentem tejföllel, bele kolbászdarabok, egy kis gomba,
egy kis reszelt sajt. föltekerbe beletettem egy jénaiba. a másik 10-et megkentem pizzaszósszal, arra is ment egy kis sonka, gomba, kukorica, aztán feltekerve a többi mellé tettem.megszórtam egy pici pizzafűszerkeverékkel.
az egész rakást bekentem egy kis tejföllel, és megszórtam bőven reszelt sajttal.
betoltam a forró sütőbe és sajt pirulásáig sütöttem.
a párom kicsit meglepődött az újításon, de jóízűen falta. még kecsapot kért mellé, mert Ő nagyon szereti a paradicsomot.
olyan finom lett, hogy a véletlenből azt hiszem rendszeres
menü lesz belőle.
üdv minden palacsintakedvelőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!