Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem tudok palacsintát...

Miért nem tudok palacsintát sütni?

Figyelt kérdés
Olyan szerencsétlennek érzem magam :(Pedig az egyik legegyszerűbb kajáról van szó,de még ezt is elrontom,sőt még a pudingot is :( Mikor kiöntöm a palacsintát a sütőbe,lyukacsos,odaragad,nem tudom megfordítani és szakad összevissza és a végén nem marad más csak egy nagy vastag csomó.MIért van ez??
2011. nov. 28. 21:28
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

A palacsinta ügyében én sem szoktam mérni semmit, a két tojás nálam is a kezdés, kevés cukor, tejet és lisztet felváltva belekeverem, olaj, szóda (vagy szénsavas ásványvíz). Mindenből annyit rakok bele, hogy elérje a palacsinta tészta állagot. Bár ez így gondolom nem mond túl sokat, kedves kérdező.

Aztán jó minőségű teflon sütőbe sütőm, és 3-4 adagonként olajozom az alját. Ilyesmivel szoktam fordítani, ha egyből nem jön fel:

[link]

De az esetek többségében dobálom... :)


Amúgy azt javaslom, hogy a palacsintával majd akkor próbálkozz, ha már megy a puding főzés... :)

2011. nov. 28. 22:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/21 anonim ***** válasza:
az én receptem asszem 1 bögre liszt, 1.5 bögre tej, 2 kanál olaj, 2 tojás, meg cukor de abból nemtudom mennyi, sose ragadt még le.
2011. nov. 28. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/21 anonim ***** válasza:

"A pudingot azért rontom el,mert hiába kevergetem egy bögrébe és utána öntöm a tűzhelyen lévő edénybe,mégis csomós lesz."

A titok: keverd-keverd-keverd!! Amíg az összes csomó el nem tűnik :)

(Tipp: tegyél hozzá kevesebb tejet az elején, hogy sűrű massza legyen, aztán apránként engedd fel)

2011. nov. 28. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Még próbálkozok.Sajnos még nem vagyok egy konyhatündér,most kezdtem a pályát :) Csak már kezd anyagilag sok lenni,hogy ennyi palacsintatésztát kidobálok :)De holnap még megpróbálom!
2011. nov. 28. 22:18
 15/21 anonim ***** válasza:
Sok szerencsét, várjuk az eredményt!!! :)
2011. nov. 28. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/21 anonim ***** válasza:

A pudingra van egy olyan javaslatom, hogy ne a főzőset készítsd el. Én a nemfőzőset mindig jobban szerettem. :)


A palacsinta: nálam sem ragadt még le, pedig én sem vagyok konyhatündér. Számít mibe sütöd, de lehet a tészta nem elég sűrű, és azért szakad. Én ahogy ránéztem a receptre, azt gondoltam, hogy kevesebb folyadékot raknék bele, de azért mert a saját bevált receptem szerint készítem a palacsintát, és ahhoz mértem a te adagjaid.

Az én adagjaimnál egyébként

2011. nov. 28. 22:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/21 anonim ***** válasza:

Sohasem dekázom:

2 tojást szinte habosra keverek csipet sóval, csipet cukorral, majd kb. 2 deci tejet apránként adagolva keverek hozzá, ehhez szintén apránként adagolva annyi lisztet kavarok el benne, ami híg nokedli-tésztát ad. Akkor adagolom hozzá a többi tejet, amíg a tésztám eléri a palacsinta-tészta sűrűséget.

Amíg előkészítem a sütőt, a tölteléket stb. addig áll (a liszt elkezd dagadni benne), egy kicsit ettől még sűrűsödik, ezért ha kell, még kavarok hozzá egy kis tejet sütés előtt.

Összesen kb. 8 deci tej megy el, és kb. fél liternyi liszt (azért írom így, mert a csatos üveg - amiben a lisztet tartom - kb. így mutatja)

Megfordítani én is a tortalapáttal szoktam, no meg minden palacsinta sütése előtt pici olajat teszek a teflonba.

2011. nov. 29. 09:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/21 A kérdező kommentje:
Már megint nem sikerült,elegem van :( Kukába landolt megint...
2011. dec. 10. 08:04
 19/21 anonim válasza:
Ha legközelebb palacsintát sütök, lemérem neked az én receptemet.
2011. dec. 11. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/21 anonim ***** válasza:

Sikerült már azóta? :) Ha nem, akkor itt van az én receptem is:


20 dkg liszt (1 púpos evőkanál=2 dkg)

2 tojás (legalább M-es méretű, kicsiből 3)

3 dl tej

2 dl víz

1 csipet szódabikarbóna

1 csipet só

1 ek melegített zsír/hideg olaj (kinek mi)

1/2 ek cukor

Ebből 10 palacsintának kell kijönne egy klasszikus méretű sütőben. Az is lehet, hogy túl vékony a tésztád, mert kicsi merőkanállal próbálod adagolni.


Csak az első palacsinta sütésénél kell pici zsír/olaj a serpenyőbe, hogy olyan legyen (ettől az első palacsinta ropogós is lehet és ketté is szakadhat, ha olyanja van). Nagyon fontos, hogy akkor kell megfordítani, amikor a még meg nem sütött oldala matt és a palacsinta körvonala már sötétedik (minél sötétebb, annál jobban lesz megégve a másik oldala). Én próbálom mindig a legvékonyabb fakanalat megkeresni, amivel megfordítom majd.

2015. okt. 26. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!