Húsdarálós bevált recept?
Az amit a húsdarálón kell kitekerni, majd vaniliás porcukorban megforgatni.
Karácsonyra jól jönne.
Gondolom, a darálós kekszre gondolsz. :)
Egy adag hozzávalói:
25 dkg liszt
10 dkg puha margarin
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 egész tojás
1 kávéskanál sütőpor
A puha margarint a cukorral habosra keverjük. Hozzádolgozzuk a tojásokat, és belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
Jól összegyúrjuk (kemény gombócnak kell lennie), folpackba csomagoljuk és egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.
Másnap a húsdarálóra felszereljük a kekszformálót és ledaráljuk a tésztát: egyenként 7-8 cm-es darabokat nyomunk ki a darálóból, amit lecsípünk a kezünkkel vagy késsel levágunk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
Általában 3 adagot szoktam készíteni. Az egyik adag ez a vaníliás alaptészta.
A másik adagba 1 evőkanál cukrozatlan kakaót is keverek.
A harmadik adagba kókuszreszelék kerül (5 dkg liszt helyett 5 dkg kókuszreszeléket teszek bele).
Néha fahéjasat és citromosat is csinálok. A fahéjashoz egy adag tésztába teszek 1 kávéskanál fahéjat, a citromoshoz pedig 1 citrom lereszelt héját, és fél citromnak a levét.
hozzádolgozzuk a tojást
(bocsi, elírtam, csak 1 tojás kell bele)
Óh, boldog gyermekkor.Nekem is meg van valahol a kidarálós recept, az első kedves válaszolóé is teljesen jó.
mikor mama csinálta nekem kellett tartani a tésztát:))
De jó, hogy földobtad a kérdést, egy süti ötlettel több van karácsonyra.
akkor még nem volt kókusz, csak "sárgát és barnát" sütöttünk.
azt hiszem azért előkeresem a mama receptjét is.
üdv.
Nagyon köszönöm!
Azért gondoltam erre, mert a kétéves lányommal könnyen meg tudjuk csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!